0
Evropske lige

POVRATAK U EVROPU: Dete Partizana novi je član Belenenseša

Objavljeno: 02.06.18 u 13:20

Srpski vezista posle sjajne polusezone u Velingtonu vraća se u Evropu.

Srpski fudbaler Matija Ljujić novi je član portugalskog Belenenseša, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Ljujić je prethodnu polusezonu proveo u Velington Finiksu, članu australijske A-Lige, sa kojim je zauzeo deveto mesto.

Belenenseš je prethodnu sezonu završio na 12. poziciji u Primeira ligi i Ljujić kaže da je pri donošenju odluke presudila njegova želja da ponovo igra u Evropi.

– Imao sam ugovor sa Velingtonom do prvog juna. Hteo sam da ostanem u australijskoj ligi, ali nisam mogao da odbijem ponudu na tri godine iz Portugala. Zahvalan sam na ovoj šansi i pokušaću da pokažem sebe u najboljem svetlu. Znam šta se očekuje od mene, došao sam kao stranac u jednu od najboljih liga u Evropi – smatra Ljujić.

24-godišnji ofanzivni vezista je u prethodnih par godina prešao dugačak put od pozajmice u Lučanima, preko Rada, do Žalgirisa i Velingtona. Ljujić se sada raduje prilici da se dokaže na velikoj sceni, uz zahvalnost ljudima koji su mu najviše pomogli u prethodnom periodu – fudbaleru Andriji Kaluđeroviću sa kojim je uspešno igrao u Žalgirisu i Velingtonu, kao i trenerima Darku Radovanoviću i Siniši Ljujiću.

Ljujić je karijeru počeo u Teleoptiku i jednu polusezonu je proveo na pozajmici u ekipi Mladost iz Lučana. Nakon toga prelazi u Rad, da bi pre dve godine postao član Žalgirisa gde je osvojio prvenstvo, kup i superkup, uz par golova za pamćenje.

Posle godinu i po dana u Litvaniji, Ljujić je potpisao za Velington Finiks u kome je, od januara ove godine, postigao dva gola, uz tri asistencije na 14 mečeva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter