0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

RAJKOVIĆ JEDVA ČEKA MUNDIJAL: Mi mlađi znamo kako se postaje svetski šampion, ali ovde savete dele iskusniji

Objavljeno: 29.05.18 u 15:52

Golman reprezentacije Srbije Predrag Rajković izjavio je da jedva čeka početak šampionata sveta, na čiji krov se već popeo kao omladinac pre tri godine na Novom Zelandu.

‘Orlovi’ su se juče okupili u Kući fudbala u Staroj Pazovi radi početka priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a danas su pred novinarima bili Adem Ljajić i Predrag Rajković.

Golman izraelskog Makabija iz Tel Aviva posle odlične sezone ističe da je time dobio vetar u leđa i da sada jedva čeka najveće planetarno takmičenje.

– Ovaj period je najbolji, jer svi jedva čekamo. Deluje da je blizu, ali ipak ima još 16 dana da se spremimo. Uz dobro društvo će brzo proći.
Svi imamo veliku želju da se dokažemo – istakao je Rajković na početku izlaganja.

Jedan golman će biti ‘prekobrojan’, a Rajković ističe da se ne plaši odluke selektora.

– Svi golmani se dobro druže međusobno. Drago mi je da Srbija ima dobre golmane, a nadam se da ću biti na spisku.

Jedan je od nemalog broja igrača sa Novog Zelanda gde su omladinci pokorili planetu, a on bio kapiten tog tima.

– Ne mogu da se porede Novi Zeland i Rusija, ali nadam se da ćemo odigrati makar približno tako dobro. Ima nas par koji znamo kako se osvaja Svetsko prvenstvo, ali mislim da bi ipak stariji ovog puta trebalo nama mlađima da pomognu savetima, malo toga mi možemo njima.

FOTO: STARSPORT

Rajković je istakao da je njegov kolega na golu Kostarike Kejlor Navas vrhunski golman, ali da kao i svi drugi – nije nesavladiv.

– Najbitnije je da se prođe grupa, to bi bio veliki uspeh. Ako pobedimo u prvom meču, otvaraju nam se vrata. Dve utakmice u Austriji će nam biti bitne za samopouzdanje i formu, ali ne i presudne za početak Mundijala.

Rajković je i pričao kako igrači provode vreme u karantinu.

– Družimo se, gledamo TV, pijemo kafu, mi mlađi igramo karte. Nema ovde klanova, ali možda se mi Novozelanđani malo bolje poznajemo među nama.

INFORMACIJA ZA NAVIJAČE U SRBIJI I AUSTRIJI

Reprezentacija Srbije poslednje dve utakmice pred Svetsko prvenstvo i izazove protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila odigraće u Gracu, na stadionu Merkur Arena (15.400).

Prvi kontrolni meč je 4. juna od 20 časova protiv aktuelnog šampiona Južne Amerike Čilea, dok se druga utakmica igra 9. juna od 18 sati protiv selekcije Bolivije.

Cene ulaznica su za tribine iza golova 30 evra, istok i zapad 50 evra, loža košta 100 evra.

Dođite i podržite ‘orlove’ pred odlazak u Rusiju na Mundijal!

Jedan tim, srcem svim! Srbija!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter