1
Domaći fudbal

‘PIKSI’ PRVI PUT O MESTU SELEKTORA SRBIJE: Živimo u svetu problema, uvek postoji neki papir koji ste potpisali…

Objavljeno: 29.05.18 u 17:44

Dragan Stojković posle dužeg vremena je u Srbiji i to je iskoristio da prokomentariše stanje u srpskom fudbalu, očekivanjima pred Svetsko prvenstvo, ali se i priseti nekih ranijih antologijskih utakmica.

Popularni ‘Piksi‘ zadovoljan je kako trenutno izgleda srpska reprezentacija uoči Svetskog prvenstva u Rusiji koje počinje za 16 dana.

– Srpski fudbal je odličan, ako se gleda reprezentativni. Imamo uspeh posle osam sušnih godina. Što se tiče sastava, ništa ne bih menjao. Ekipa poseduje određeni kvalitet, taj uspeh ne može niko da oduzme. Da li mislim da možemo da budemo bolji? Mislim da da – rekao je Stojković gostujući na televiziji ‘Prva’.

– Imaju dovoljno vremena da se spreme. Sve je bitno, atmosfera, kvalitetan rad, vizija… Kolektiv je veoma bitna stvar, sve je povezano – istakao je Stojković.

Legenda jugoslovenskog fudbala i sada vrlo uspešan trener bio je jedan od kandidata za povede ‘orlove’ put Rusije kada je smenjen Slavoljub Muslin. Međutim, postojala je jedna prepreka.

– Živimo u modernom svetu problema, kada nema vremena da se misli šta će biti sutra. Imate neki papir koji ste potpisali, ugovor koji vas obavezuje prema poslodavcu. Sve druge želje, zahtevi, sve je to u domenu nagađanja – rekao je Stojković.

Trenutno je trener Gvangžu R&F u kineskoj Superligi i na toj poziciji je prilično uspešan već dve sezone.

– Profesionalni izazovi vas vode negde. Moj put je izgleda ta Azija, posle Japana je došla Kina. Nema previše emocija. Traže samo da radite svoj posao, a izgleda da ga ja dobro radim čim me zovu i žele.

Na današnji dan u Bariju Crvena zvezda je postala šampion Evrope upravo pobedom nad Olimpikom iz Marseja, za koji je Stojković te sezone igrao.

– Te stvari se ne zaboravljaju. Kada sam odlazio iz Zvezde napravljen je koktel na stadionu. Rekao sam ljudi, mogu da vam poželim da se vidimo u finalu. Kada su mi javili da je Zvezda pobedila Bajern u Minhenu, 99,99 odsto smo u finalu. Čudan osećaj, pomešane emocije. S jedne strane si profesionalac, s druge da ne pričamo… Bio sam presrećan, ne mogu da krijem emocije. Bilo je čudno pre utakmice kada sam sve te igrače video na terenu. Pitao sam ih gde ste vi došli. Nisam učestvovao u ‘fulu’- ispričao je popularni „Piksi“.

– Osećaj je bio veoma čudan pred utakmicu i na dan same utakmice. Morate biti svesni posla kojim se bavite, a emocije ostavljate po strani. Kaže se samo: ‘neću da šutiram penal’, oni pitaju zašto kako, a ja odgovorim ‘pa neću’ – zaključio je Stojković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter