0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ADEM LJAJIĆ: Prva utakmica je najvažnija, ne zanimaju nas provokacije ‘Švajcaraca’, gledamo sebe!

Objavljeno: 29.05.18 u 14:05

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji, a evo šta kaže Adem Ljajić.

Fudbaler Torina jedan od naših igrača sa najboljom statistikom ove sezone. Bio je ‘paker’ u timu ‘bikova’, a isto se od njega očekuje i na Svetskom prvenstvu.

– Teško je dati neke prognoze. Ne znam kako ćemo igrati i izgledati tamo, ali ćemo dati maksimum, to znam. Poginućemo za svaku loptu, svaki duel i probaćemo da izvučemo maksimum – istakao je Adem Ljajić.

Za krilnog napadača i ‘plejmejkera’ je najvažnija prva utakmica 17. juna u Samari protiv Kostarike.

– Mislim da je najvažinja prva utakmica, sigurno je da će neke stvari biti lakše posle toga. Svetsko prvenstvo je priča za sebe, ali se nadam najboljem.

Švajcarski fudbaler Đerdan Šaćiri počeo je sa provokacijama, ipak to dete Partizana ne zanima.

– Ne gledamo provokacije Švajcaraca!

Slede dve provere protiv Čilea i Bolivije u Austriji, Adem Ljajić te mečeve vidi kao pripremu.

– Trenutno najvažnije je da dobro treniramo, da se spremimo. Odluka je na selektoru, njegove odluke moramo da poštujemo. Neće biti bitan rezultat protiv Čilea i Bolivije, uvek kada se igra za Srbiju je važno dati maksimum, tako će biti i u Austriji, ali će više biti bitna igra od rezultata.

Iz najvećeg rivala u grupi Brazila poznaje defanzivca Mirandu.

– Poznajem Mirandu, jer sam sa njim bio u Interu, znam da imaju jednu od najjačih odbrana i favoriti su za osvajanje Mondijala.

Euforija se oseća i fudbalera Torina ona raduje pred početak Mondijala.

– Ne znam kako je bilo 2010. Oseća se euforija i sada, a meni sve ovo prija. Mislim da i treba da je bude. Osećamo da su ljudi zadovoljni, da smo odradili dobar posao u kvalifikacijama i nadam se da će i ovog puta biti uz nas.

Adem Ljajić ne smatra da su pojedinci najveća snaga Srbije, već kolektiv.

– Naš najjači adut će biti ceo tim, a ne pojedinačna linija. I ne samo onih 11 koji budu na terenu, već i oni na klupi da bodre ove na terenu. Samo tako svi kao jedan možemo da ostvarimo uspeh.

Srpski krilni napadač se nada da Kejlor Navas neće biti na nivou protiv Srbije.

– Ne znam kako savladati Navasa, nadam se da neće biti u formi kao u Realu, ono je bilo baš na vrhunskom nivou.

Sjajni tehničar ne razmišlja o tome da Srbija može da napravi čudo kao Lester pre dve sezone u Premijer ligi.

– Čuda se dešavaju, ali ne znam baš da li možemo da uradimo nešto poput Lestera. Bitno je da idemo od treninga do treninga, prvo da razmišljamo o svakoj narednoj utakmici.

INFORMACIJA ZA NAVIJAČE U SRBIJI I AUSTRIJI

Reprezentacija Srbije poslednje dve utakmice pred Svetsko prvenstvo i izazove protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila odigraće u Gracu, na stadionu Merkur Arena (15.400).

Prvi kontrolni meč je 4. juna od 20 časova protiv aktuelnog šampiona Južne Amerike Čilea, dok se druga utakmica igra 9. juna od 18 sati protiv selekcije Bolivije.

Cene ulaznica su za tribine iza golova 30 evra, istok i zapad 50 evra, loža košta 100 evra.

Dođite i podržite Orlove pred odlazak u Rusiju na Mundijal!

Jedan tim, srcem svim!

Iz Kuće fudbala u Staroj Pazovi: Stefan Smuđa

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter