0
Evropske lige

EGIPĆANI RAMOSU: Šta si to uradio?

Objavljeno: 28.05.18 u 12:37

Brojni Egipćani ljuti su na fudbalera Real Madrida Serhija Ramosa, zbog povrede njihovog sunarodnika napadača Liverpula Mohameda Salaha, u finalu Lige šampiona.

Real je u subotu uveče u Kijevu 13. put postao prvak Evrope, pošto je pobedio Liverpul sa 3:1. U 30. minutu utakmice Salah je morao da napusti teren pošto je posle duela sa Ramosom, koji ga je snažno povukao za ruku, pao na rame i povredio se.

Salahov nastup za reprezentaciju Egipta na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji je neizvestan, a sam fudbaler rekao je da se neće predati i da će dati sve od sebe da nastupi na tom takmičenju.
Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), posle utakmice su se na društvenim mrežama pojavili brojni postovi na arapskom sa haštagovima i porukama podrške Salahu, ali i ljutnje na Ramosa u hiljadama tvitova. Medju najpopularnijima bio je haštag: „Ramos životinja“ (#Ramostheanimal), koji se našao u 47,9 hiljada tvitova, a navijači smatraju da incident nije bio slučajan.

– Nijedan fudbaler tako ne vuče ruku drugog igrača. To je bilo namerno. Ramos zaslužuje kaznu, navodi se u jednom tvitu.

Jedan navijač naveo je da „nikada nije video toliko besne Egipćane“.

– Oh, Ramose, šta su to uradio, naveo je on.

– Egipćani dolaze po Ramosa ako Salah propusti Svetsko prvenstvo, zapretio je jedan navijač.

Većina je bila zabrinuta za Salahovo zdravstveno stanje i pružili su mu veliku podršku.

Egipatski ministar sporta naveo je da će zvezda Liverpula i najbolji strelac Evrope i sveta biti spreman za Mundijal.

– Dijagnoza je jednostavna, povredio je ligamente. Očekivano vreme oporavka je dve nedelje, ako bog da, napisao je juče Halid Abdul Aziz na Fejsbuku.

Predsednik Egipta Abdul Fatah al-Sisi poželeo je Salahu da se brzo oporavi.

– Nadam se da će se uskoro vratiti na teren i da će nastaviti da bude egipatska sjajna zvezda, naveo je on.

Peticija na internetu u kojoj se od Evropske fudbalske unije (Uefa) i Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) zahteva da Ramos bude kažnjen, do juče popodne dostigla je 166.000 potpisa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter