0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT SAZNAJE – IVICA TONČEV U NIONU: Borićemo se svim silama da Radnički igra na Čairu!

Objavljeno: 26.05.18 u 11:28

Fudbalski klub Radnički i zvanično je dobio licencu FSS-a za nastupe u Evropi. Nišlije su to pravo stekli kao trećeplasirani tim u prvenstvu Srbije.

Pitanje koje se nameće prethodnih dana jeste to na kom stadionu će Radnički imati evropsku odiseju. Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev ubeđen je da će se igrati u Nišu.

Pored Crvene zvezde, Partizana i Spartaka iz Subotice, Radnički je osigurao izlaz na evro-scenu. Real sa Nišave je nakon 35. godina stekao pravo igranja na internacionalnom nivou, a već dugo postavlja se pitanje, hoće li Čair ispuniti uslove za igranje kvalifikacija.

Inspektori UEFA obišli su stadione svih timova koji su plasmanom stekli pravo igranja u takmičenjima pod okriljem UEFE, a zašli su u svaki kutak, seli na svaku stolicu i obišli sve prostorije. Sve eventualne nedostatke zabeležili su kamerom, a očekuje se da na adresu Radničkog stigne kompletan izveštaj sa nedostacima koje treba ukloniti kako bi Niš ponovo gledao u pravcu Evrope.

Predsednik Radničkog sa zamrznutom funkcijom Ivica Tončev uverava navijače da će učiniti sve što je u njegovoj moći da odluka bude pozitivna po klub.

– Odluka UEFE još nije stigla u klub. Sutra putujem u Ženevu, a potom u Nion na razgovore sa predstavnicima UEFA da pokušamo da pronađemo zajednički jezik oko toga šta je potrebno uraditi na stadionu kako bi se posle 35 godina ponovo na Čairu igrala utakmica podokriljem UEFA. Biće jako teško, ali ne odustajem, sve do sada učinjeno gubi smisao ukoliko Radnički ne bude igrao na istom terenu na kome je pisao najsvetlije trenutke svoje bogate istorije – ističe Ivica Tončev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter