0
Evrokupovi

KLOP PRED FINALE: Moji igrači zaslužuju da budu ovde, Real jeste favorit ali možemo da se nosima sa njima

Objavljeno: 25.05.18 u 19:12

Fudbaleri Liverpula i Real Madrida sutra se u Kijevu sastaju u finalu Lige šampiona, a tom prilikom javnosti se obratio trener engleskog tima Jirgen Klop.

Nemački stručnjak ističe da pred odlučujuću bitku kod njega i igrača ne postoji nervoza te da je satmosfera u ekipi odlična.

-Sve ide kako treba, sve je savršeno u ovom trenutku. Prvo ćemo da se upoznamo sa stadionom, pa da odradimo poslednji trening-, rekao je Klop a zatim se prisetio svog prethodnog, a ujedno do sada i jedinog fianala Lige šampiona, kada je njegov Dortmund zaustavljen od strane Bajerna:

-Mislim da sam u ono vreme bio nervozniji. Nisam se nadao da bi meni tako nešto moglo das e dogodi, da dođem do finala… Tako sam se osećao tada. Igrali smo protiv jakog tima i bili smo dobri. Posle meča sam želeo da se ponovo nađem u toj situaciji. Zato sam veo sam srećan sada. Moji igrači zaslužuju da budu ovde-, ističe trener engleskog tima, koji je ulogu favorita ipak prepustio Madriđanima:

-Da, oni su favoriti. To nije teško utvrditi ni reći. Real je veliki tim. Ali i mi smo. Imamo čime da se nosimo sa njima. Možda bismo od deset utakmica protiv njih izgubili devet, ali mene to ne zanima sve dok postoji mogućnost da u toj jednoj pobedimo. Ključ finala? Biće to veliki izazov i za mene i za igrače. Moramo da budemo čvrsti u defanzivi, da tečno igramo kada krenemo napred-, smatra Klop.

On smatra da je prednost Reala u većem iskustvu koje njegovi igrači poseduju, ali to ne vidi kao nepremostivu prepreku.

-Sigurno je da će im biti malo lakše, ali to će trajati kratko. U prvim minutima… Kada analiziramo njihove utakmice mi kažemo: U redu, stvarno su jaki, ali nikada nisu igrali prtoiv nas. Mi smo dobar tim, a ovaj klub ima u svom DNK velike stvari. Mi smo ovde zato što smo Liverpul. Postigli smo najviše golova u Ligi šampiona, napravili sjajne rezultate… Jeste, iskustvo je njihova velika prednost, ali ono ne presuđuje uvek. Tu je i taktika, a ona služi da smanjite kvalitet rivala-, rekao je Klop.

Novinare je interesovala i situacija oko najboljeg igrača Liverpula Mohameda Salaha, budući da je u toku post usled praznika Ramazana.

-Religija je privatna stvar. Nemam šta tu više da dodam. Videćete ga na treningu, pun je energije-, rekao je Klop, koji se nije mnogo razmiljao na pitanje šta je najveća snaga njegovog tima:

-Duh. Pre devet meseci bili smo dobar tim, a od tada smo se spremili za velike stvari, zahvaljujući veliko radu i duhu-, zaključio je nemački stručnjak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter