0
Fudbal

SKANDALOZNO PRIZNANJE MIŠELA PLATINIJA: Namestili smo žreb za Mondijal 1998. godine! (FOTO)

Objavljeno: 18.05.18 u 17:25

Bivši predsednik Evropske kuće fudbala, inače suspendovan iz fudbala zbog korupcije, priznao je danas da su Francuzi varali u organizaciji SP 1998. godine.

Pre tačno 20 godina Francuska je bila domaćin najvećeg planetarnog takmičenja, a Mišel Platini je bio saradnik u organizaciji, te je danas javnosti izneo šokantne podatke.

– Kada smo pravili kalendar, poslužili smo se trikovima. Samo smo mi i Brazil morali da završimo prvi u grupi i nismo se mogli sresti pre finala. To se na kraju i dogodilo – rekao je Platini.

Baš tako je i bilo. Francuska je u finalu savladala Brazil na ‘Sen Deniju’ i po prvi put osvojila ‘zlatnu boginju’.

Još jedan skandal ispratio je to finale, a vezano je za bolest Ronalda Luis Nazarija Lime, ali je to i dalje ‘misterija’, odnosno, i dalje se provlače priče koje nisu u potpunosti proverene.

– Nismo džabe šest godina naporno radili na Svetskom prvenstvu, da kasnije ne bi mogli malo da varamo. Mislite da drugi organizatori nisu to radili? Finale između Francuske i Brazila je bio san svakog – rekao je Platini za ‘France Bleu Sport’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter