0
Fudbal

DEŠAN OBJAVIO SPISAK ZA MONDIJAL: Standardno bez Benzeme, ali i bez zvezda Junajteda i Arsenala!

Objavljeno: 18.05.18 u 12:00

Selektor reprezentacije Francuske, Didije Dešan, saopštio je spisak od 23 fudbalera koja će povesti na Svetsko prvenstvo, uz dosta iznenađenja.

Kao što smo već navikli kad su u pitanju „trikolori“, dosta zvučnih imena nije se našlo na spisku jer selektor ima pravo da pozove ‘samo’ 23 fudbalera, što je u slučaju Francuske izgleda – premalo.

Najveći maler definitivno je zadesio Dmitrija Pajea, koji je doživeo povredu mišića u finalnoj utakmici Lige Evrope između njegovog Marseja i Atletika iz Madrida, te neće biti spreman da pomogne svojoj ekipi u Rusiji.

Osim njega, najzvučnija imena koja se nisu našla na Dešanovom spisku svakako su napadači Arsenala i Mančester junajteda, Aleksandre Lakazet i Entoni Marsijal, dok izostanak Karima Benzeme ne predstavlja iznenađenje kad se uzme u obzir činjenica da ga Dešan nije pozivao u tim od oktobra 2015. godine zbog sukoba.

Stiven N’Zonzi je imao odličnu sezonu u Sevilji i dobio je šansu, dok fantastične partije Florana Tovana iz Marseja, odnosno Nabila Fekira iz Liona takođe nisu prošle neprimećeno, pa je i njih Dešan pozvao za Mondijal.

Preminarna verzija ‘konačnog spiska’ reprezentacije Francuske:

Golmani: Ugo Loris (Totinhem), Stiv Mandanda (Marsej), Alfons Areola (Pari Sen Žermen)

Odbrana: Lukas Ernandez (Atletiko Madrid), Presnel Kimpembe (Pari Sen Žermen), Benžamin Mendi (Mančester siti), Benžamin Pavar (Štutgart), Adil Rami (Marsej), Đibril Sidibe (Monako), Samjuel Umtiti (Barselona), Rafael Varan (Real Madrid).

Sredina: N’Golo Kante (Čelsi), Blez Matuidi (Juventus), Stiven N’Zonzi (Sevilja), Pol Pogba (Mančester junajted), Korentin Toliso (Bajern Minhen).

Napad: Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Kilijan Mbape (Pari Sen Žermen), Nabil Fekir (Lion), Floran Tovan (Marsej), Tomas Lemar (Monako), Olivije Žiru (Čelsi), Osman Dembele (Barselona).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter