0
Evrokupovi

FOTO: YouTube

LIGA EVROPE: Grizman doneo treći trofej Atletiku iz Madrida (VIDEO)

Objavljeno: 16.05.18 u 22:42

U velikom finalu Lige Evrope Atletiko Madrid je u Lionu sa 3:0 (1:0) savladao Marsej i stigao do svog trećeg trofeja u ovom takmičenju.

Bez suspendovanog Dijega Simeonea, ali sa superraspoloženim Antoanom Grizmanom, Atletiko Madrid je stigao do svog trećeg trofeja u Ligi Evrope. ‘Jorgandžije’ su do pobede stigle iskustvom, ali i zahvaljujući lošoj igri Marseja, koji se razigrao tek u poslednjih deset minuta utakmice. Na kraju velikih 3:0 uz dva pogotka već pomenutog Grizmana.

Prvi je zapretio francuski tim, ali je šut Žermena završio preko gola. U nastavku je Atletiko kontrolisao utakmicu, pokušavali su Grizman i Dijego Košta, ali je do promene rezultata došlo u 21. minutu. Luis Gustavo je vratio loptu do Madande, ovaj je dodao do Zambe koji je pogrešio, Gabi je uposlio Grizmana, a ovaj u situaciji jedan na jedan nije mogao da pogreši 1:0. Veliki maler je Marsej pogodio u 32. minutu kada se Paje povredio i morao da napusti igru.

Drugi deo utakmice počeo je golom. Koke je uposlio Grizmana, a Francuz u 49. minutu majstorski prevario Madandu za 2:0. Samo četiri minuta kasnije Atletiko je mogao do trećeg gola, ali je posle centaršuta Grizmana iz kornera Godin bio neprecizan. U 71. minutu nova prilika za Špance, Koke je šutirao, a Madanda odbranio. Marsej se probudio u poslednjih deset minuta, prvo je u 81. minutu Mitroglu pogodio stativu, nedugo zatim je pokušao N’Žije, da bi iz kontranapada Atletiko u 89. minutu postavio konačnih 3:0 preko Gabija.

Atletiko Madridu je ovo bio treći pehar Lige Evrope, prva dva osvojio je 2010. i 2012 godine. Sada će se na Vandi Metropolitanu pamtiti i 2018. godina.

MARSEJ-ATLETIKO MADRID 0:3 (0:1)

Strelci: Grizman 21, 49, Gabi 89
Stadion u Lionu.

MARSEJ: Madanda – Sar, Rami, Gustavo, Amavi – Zambo, Sanson, Paje (Lopez), Okampos (N’Žije), Tovan – Žermen (Mitroglu).
ATLETIKO MADRID: Oblak – Vrsaljko (Huanfran), Himenez, Godin, Ernandez – Saul, Gabi, Koke, Korea (Parti) – Košta i Grizman (Tores).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter