1
Evropske lige

FOTOGRAFIJA KOJA JE UZBURKALA NEMAČKU: Znaju li Ozil i Gundogan čiji su državljani? (FOTO)

Objavljeno: 15.05.18 u 20:15

Nemačku javnost prilično je razljutila fotografija koju su njihovi reprezentativci Mesut Ozil i Ilkaj Gundogan objavili na društvenim mrežama, a na kojoj se nalaze u društvu sa predsednikom Turske Režepom Erdoganom.

Naime, Erdogan se sa dvojicom nemačkih fudbalera turskog porekla, ali i turskim reprezentativcem Dženkom Tosunom (takođe rođen u Nemačkoj),  forografisao prilikom posete Londonu, a te fotografije kasnije je upotrebio u svrhu svoje političke kampanje.

Ono što je izazvalo reakcije nemačke javnosti, pa čak i državnika ove zemlje, jeste poruka koji je Gundogan ispisao na dresu koji je poklonio predsedniku Turske, a ona je glasila: – Za mog predsednika, sa velikim poštovanjem -.

Nakon objavljivanja ovih fotografija ooglasio se premijer savezne pokrajine Baden-Virtemberg Vinfrid Krečman, koji je oštro kritikovao nemačke reprezentativce.

– Predsednik jednog nemačkog državljanina se zove Frank-Valter Štajnmajer. To bi svaki reprezentativac morao znati – rekao je Krečman.

Nije tajna da je Erdogan u Nemačkoj na vrlo lošem glasu, posebno posle pokušaja državnog puča u Turskoj 2016. godine kada je poginulo nekoliko stotina ljudi. Od tada su odnosi dve zemlje zahladneli, pa ne čude burne reakcije na račun Gundogana i Ozila.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter