1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘RADIKALNE PROMENE OKO SUDIJA’: Najbolji igrač Spartaka za HotSport o ‘Obradovićevoj prašini’ iz Subotice i interesovanju Zvezde i Partizana

Objavljeno: 14.05.18 u 21:50

Jedini predstavnik Spartaka u najboljem timu sezone jeste 25-godišnji napadač.

Nemanja Nikolić iza sebe ima odličnu sezonu koja je krunisana priznanjem Superlige.

Uz Aleksandra Pešića, Nikolić je u najboljem timu sezone 2017/18, a špic Spartaka nije krio oduševljenje posle ovog velikog priznanja pa je za naš portal poručio:

– Odlična sezona, kako za mene tako i za kompletan tim Spartaka. Mislim da smo ostvarili cilj do kojeg smo stigli u prošloj deceniji i veoma sam srećan pre svega zbog ljudi u Subotici, u klubu. I pod trenerom Veselinovićem, i Gaćinovićem sada, smo išli iz meča u meč i pravili dobre rezultate. Imali smo mali pad forme što e i očekivalo jer se radi o jednoj mladoj ekipi. Ostali smo bez Đorđa Ivanovića, Ace Radovanovića i Stefana Hajdina koji su otišli u naša tri najveća kluba. Uspeli smo da nadoknadimo to što smo sa njima izgubili i fenomenalna atmosfera i kolektiv su u velikoj meri doprineli da ostvarimo ovakve rezultate. Moja nagrada je samo plod kolektiva i mislim da domaća javnost posle ove sezone gleda drugačije na Spartak, rekao je Nikolić za HotSport.

Napadač Spartaka je želja dva najveća srpska kluba koja bi u svom timu za sledeću sezonu videla Nikolića.

– Prija mi što sam na spisku želja Partizana i Zvezde, kako vi kažete. To bi prijalo svakom domaćem igraču, naravno. Drago mi je zbog toga nakon jedne uspešne sezone. Kada dođe ponuda, sešću sa rukovodstvom mog kluba, menadžerom, razgovaraću sa porodicom pa ću tek tada rešiti kako i šta.

Na pitanje da li je neko od ‘večitih’ favorit u ovom slučaju, špic Subotičana je imao odričan odgovor.

– Iskreno, ne. Fudbal je moj posao i svi mi igramo pre svega da bismo obezbedili egzistenciju, nebitno da li je reč o fudbalerima odavde, iz Srbije, ili u nekoj drugoj zemlji. Pre svega ovo moramo da shvatimo ovo kao posao.

Nije moglo a da se ne spomene jučerašnja utakmica koja je dovela Spartak na korak od evropskih kvalifikacija ovog leta. Ipak u centru pažnje nije bila dobra igra Subotičana, već greške sudije Srđana Obradovića.

– Smatram da je tema oko sudija postala degutantna i mislim da sudijska organizacija treba da napravi radikalne promene. Ne želim nikoga da uvredim, ali nemoguće da se non stop diže prašina i smatram da je vreme da fudbal u Srbiji nakon evropskih uspeha Zvezde i Partizana ne bude u snaku sudijskih grešaka i priče o njima. Ovde igraju odlični igrači, talentovani i nema potrebe da se fudbal stavlja u drugi plan, završio je priču Nikolić.

FOTO: STARSPORT

Iz Belekspo centra: Darko Noveski

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter