0
Evropske lige

SERIJA A: SMS golom u finišu spasio Lacio poraza u Krotoneu, Inter i dalje u igri za LŠ (VIDEO)

Objavljeno: 13.05.18 u 17:02

Fudbaleri Lacija remizirali su na gostovanju ekipi Krotonea rezultatom 2:2, u meču 37. kola italijanskog šampionata.

Može se reći da ovim rezultatom ne mogu biti zadovoljni ni jedni ni drugi, budući da je domaćin u samom finišu ispustio verovatno i spasonosne bodove u borbi za opstanak, dok su Rimljani propustili da kanze kiks Intera i kolo pre kraja osiguraju plasman u Ligu šampiona.

Ovako će u poslednjem kolu na svom „Olimpiku“ morati da ostanu neporaženi protiv Intera, koji bi ih u slučaju trijumfa pretekao na prvenstvenoj tabeli i otišao u evropsku elitu umesto njih.

Na ovom susretu vrlo zapažen je bio i srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić, koji je u finišu utakmice doneo poravnanje „nebesko-plavima“, nakon čega je imao i dve odlične šanse da donese i potpuni preokret gostima. Ipak, mora se reći da ga oni baš i nisu zaslužili onime što su prikazali.

Početak utkmice u Ređo Kalabriji pripao je fudbalerima Lacija koji su do prednosti stigli nakon 17. minuta igre, a strelac je bio Senad Lulić iz jedanaesterca koji je sam i znudio. Međutim, svega 12 minuta kasnije usledio je odgovor Krotonea koji je do poravnanja došao pogotkom Simija, nakon asistencije Bruna Martele.

Ovo je bio i konačan rezultat prvog poluvremena, a u nastavku je domaćin došao do potpunog preokreta i to pogotkom Federika Čekarnija u 61. minutu. Svega sedam minuta kasnije Roden je imao priliku da poptuno nokautira grogirane Lacijale, ali je njegov udarac nakon sjajnog prodora i asistencije Nalinija sa gol linije izbacio De Fraj.

Činilo se da domaćin na ovom susretu hita ka spasonosnim bodovima, ali se u samom finišu utakmice umešao Sergej Milinković-Savić, koji se u 84. minutu sjajno snašao u kaznenom prostoru rivala i odličnu asistenciju De Fraja pretvorio u izjendačenje.

Kao što smo i pomenuli, imao je naš reprezentativac nakon toga još dve odlične šanse da svom timu donese preokret, međutim promene rezultata nije bilo.

Važnu pobedu u borbi za opstanak upisao je Udineze, koji je na gostovanju ekipi Verone uspeo da konačno upiše tri boda, nakon čak 13 mečeva u kojima nisu znali za slavlje.

„Zebrete2 su na ovom susretu slavile rezultatom 1:0, a strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Antonin Barak u 20. minutu.

SERIJA A – 37. KOLO

Subota

Benevento – Đenova 1:0 (0:0)
/Dijabate 87/

Inter – Sasuolo 1:2 (0:1)
/Rafinja 80 – Politano 25, Berardi 72/

Nedelja
Bolonja – Kjevo 1:2 (1:0)
/Verdi 13 penal – Đakerini 48, Ingleze 60/

Krotone – Lacio 2:2 (1:1)
/Simi 29, Čekarini 61 – Lulić 17 penal, Milinković Savić 84/

Fjorentina – Kaljari 0:1 (0:1)
/Pavoleti 37/

Torino – SPAL 2:1 (0:1)
/Beloti 68, De Silvestri 87 – Grasi 22/

Verona – Udineze 0:1 (0:0)
/Barak 20/

18.00: Atalanta-Milan
20.45:Roma-Juventus
20.45:Sampdorija-Napoli

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter