8
Domaći fudbal

NA DANAŠNJI DAN: Prošlo je 28 godina od haosa na Maksimiru koji je promenio sve (VIDEO)

Objavljeno: 13.05.18 u 16:06

Neredi koji su na neki način promenili istoriju tadašnje države, dogodili su se na današnji dan 1990. godine.

Trebalo je to da bude samo fudbalska utakmica, ali na kraju duel Dinama i Crvene zvezde u Zagrebu nikad nije odigran, a usput je pokvareno šampionsko slavlje ‘crveno-belih’.

Mnogi se sećaju reči Dragana Stojkovića Piksija nakon nemilih scena.

– Kada se ovako nešto dogodi, čovek se zapita: zar je fudbal postao rat dva tima, dva navijačka tabora? Ako je tako, sport je onda izgubio svaki smisao, rekao je tada jedan od naših najboljih fudbalera svih vremena.

Mnogi su mišljenja da su svi problemi u bivšoj Jugoslaviji isplivali na površinu posle haosa na ‘Maksimiru’, da je taj događaj bio okidač za ono još ružnije što se desilo kasnije.

Ipak, da se ne podsećamo dalje nečega za šta može i mora da se kaže samo jedno – ne ponovilo se.

0
0

8 Komentara

  1. Glavni reziser te utakmice je sad visoki funkcioner u Europskoj kuci fudbala (Boban),sto znaci da je sve pripremljeno unaprijed,naravno bio sam na toj utakmici.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma neratuju plemena vec Beogradski partizani sa srbima sve je to namesteno i zna se kako umesto partizana najebali srbi ni krivi ni duzni to su Delije,a ovi sa svojim presednikom dogovorili da ponize Zvezdu kako bi isplivali na povrsinu.Samim raspadom Jugoslavije partizani vodili glavnu rec to cine i danas putem medija na svakom koraku…Muzu drzavu Srbiju do srzi dobivaju stadion drzave Juge i JNA to im je Tudjman pripremio uz pokvarene generale…Srbiju su oslabili kao drzavu 5.Oktobrom,da bi mogli plivati vec pokradenoj Srbiji…Nestaju fabrike,poljoprivredna dobra,sva struktura drzave nestaje.Danas im ni jedna vlast nepase kmece cim oste pad,placu kradu ,otimaju i brukaju drzavu…NAPRED SRPSKI PARTIZANI ostali neka pate…ha,ha,ha,ha volio bi da ovo dodje do gvinejskog praseta i Vucelica srpski novina…

    0
    0
    Odgovori
    • 1. Državu ste uništili vi i vaš bratski udbaški klub iz Zagreba
      2. Ko muze Srbiju vidi se, dzabe se trudiš : Gasprom koji muze Srbiju deset godina dok jedino vi imate koristi od toga, ULTRA KOP koji je postao jedina gradjevinska firam u Srbiji, AGRO Banka koja se ugasila jer niste vratili 18 miliona evra duga, ..itd
      3. Partizan je bio klub vojske samim tim stadion se zvao JNA na njemu igra Partizan, šta je sporno.
      A šta cemo sa „vašim stadionom“ od kojeg i čijeg novca je napravljen „vaš“ stadion ?
      Napravljen je novcem opljačkanih gradjana (niste ga vi napravli od svojih para).
      4. nestaju fabrike već 30 godina i jedni te isti vladaju sa jednom razlikom što oni tada nisu imali sumanutu želju da unište najbolji klub u zemlji u svim sportovima PARTIZAN !!
      5.Slažem se Napred Srbski Partizan i napred srbski klubovi, DOLE UDBAŠKO-KOMUNISTIČKO-ŠIPTARSKI klub zvezda !!!!

      0
      0
      Odgovori
  3. Tudjmanova i partizanska kuhinja usred Beograda i danas ti isti partizani su miljenici Srbije…ostali klubovi srpske prcije…Tako ce biti dok se srbin ne otrezni..sada suruju sa crnogorcima i svadjaju da oni mogu uzivati..Srbijo dokle si stigla…

    0
    0
    Odgovori
    • Hahhahah kaže lik koji navija za klub koji je zahvaljujući državi osvojio 5 titula u 4 godine najvećim kriminalom u istoriji sporta sveta.
      Kaže navijač kluba koji je prve urtkmice igrao u martu u Enver Hodzinoj Albaniji 1945 dok su svi drugi ginuli za oslobodjenje.
      Kaže navijač kluba UDBE koja je u saradnji sa drugim klubom UDBE iz Zagreba Dinamom srušila Jugoslaviju.
      Kaže navijač kluba koji ne zna da osvaja titule u regularnim uslovima već samo pljačkom i otimačinom.

      0
      0
      Odgovori
  4. Ratuju balkanska plemena medju sobom za interes drugih i u korist svoje stete…bilo i bice nadalje a bojim se dugo……

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter