3
Fudbal

VELIKI SKANDAL MESEC DANA PRED POČETAK SVETSKOG PRVENSTVA: Potez Rusa naišao na osudu širom sveta!

Objavljeno: 12.05.18 u 10:36

Do početka Mondijala u Rusiji ostalo je još nešto više od mesec dana (tačnije, još 33 dana), a u završni mesec pred prvu utakmicu na smotri najboljih svetskih fudbalskih reprezentacija Rusija ulazi pod velom skandala.

Umesto da sva pažnja bude posvećena fudbalskim selekcijama i njihovim nastupima, Rusi su se „potrudili“ da pažnja javnosti ode tamo gde su možda najmanje i želeli.

Naime, sportski svet je ovog jutra zatečen informacijom da je nemačkom novinaru televizije ARD Haju Zepeltu zabranjen ulazak u Rusiju, odakle je trebalo da izveštava tokom trajanja Svetskog prvenstva.

Zepelt je proglašen „personom non grata“ u Rusiji, a kao razlog je naveden rad na dokumentarcu posvećenom dopingu u ruskoj atetici, zbog čega je veliki broj ruskih atletičara dobio zabranu učešća na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

ARD je u saopštenju istakao da je ova „odluka bez presedana, jer ograničava slobodan pristup predstavnicima medija događajima poput Svetskog prvenstva ili Olimpijskih igara“, dok je sam Zepelt istakao da je ovo „veliki udar na slobodu informisanja“, nakon čega je dodao da ga zanima „kako će FIFA reagovati na celokupnu situaciju“. 

 

 

 

0
0

3 Komentara

  1. ja sam na stadionu 17 meseci nigde nema bezbednije i organizovanije obezbedjenje nego na stadionu Zenit i zato pevajte pesmu mirno spavaj nano sve jepod kontrolom a ovi sto blamiraju Rusku naciju nisu im ni do kolena oni su podrepne muve Amerike pas laje vetar nosi

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma, britanska sracka! To je novinar koji je najvise revao protiv ruskih sportista i naravno , Rusi imaju pravo da odluce o vizi! Dobio je sto je zasluzio. Sad toboznje zalopojke i prica o nepristojnosti Rusije kao zemlje organizatora i toboznjem skandalu nad skandalim, ne piju vodu. Jeste neobicno,ali moraju se i razlozi uzeti u obzir. On tamo sigurno nije odredjen da ide zbog fudbala vec zbog rovarenja i tabloidnog izvestavanja! Mogu samo misliti sta je zamislio da radi i bulazni protiv ruskog naroda i drzave! Mislim da bi mu se prividjali ruski tenkovi na i ispred stadiona. Ma, to je jako mali primer onoga sta oni samo mogu da smisle i izvedu. Britanci su majstori te vrste drskog zamesateljstva. U ostalom, secamo se sta su izmisljali sa OI u Sociju. Zaglavljivali su WC solje, plavili fekalijama kupatila pa snimali i slali redakcijama!.. Kao , evo vidite kakvi su….Skandalom i primitivizmom blatiti onog ko ti nije simpatican i predstavljati ga slicnim sebi! !
    Niko njih ne zna bolje od Bacuski a i nas, naravno.
    Podlaci nad podlacima! SP mora da se zastiti od takvih pokvarenjaka i nedobronamernika!
    Nece biti lako Rusiji za taj mesec dana. Nadamo da ce barem biti mirno i bezbedno.

    0
    0
    Odgovori
  3. Zasto skandal !? Ovo spinovanje Zapada postaje dosadno i traje, stvarno dugo ali Putin iako je njihov domacin SP niti je glup, niti naivan i ne zovese Jeljcin.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter