0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

GORAN ŠAULA: Ne čudi me što Zvezda hoće Jovančića!

Objavljeno: 11.05.18 u 12:20

Pomoćni trener Vojvodine Goran Šaula izjavio je da ne sumnja u to da će crveno-beli pružiti maksimum protiv Crvene zvezde, u derbiju pretposlednjeg kola plej ofa Super lige Srbije.

U derbiju pretposlednjeg kola plej ofa Super lige Srbije, ujedno poslednjem meču na “Karađorđu” ove sezone, fudbaleri Vojvodine u nedelju dočekuju ekipu Crvene zvezde. Sa velikim rivalom iz Beograda, Voša se već dva puta susrela ove sezone i oba puta je bila poražena: u Beogradu, jesenas su Beograđani slavili rezultatom 2:0, dok je u Novom Sadu pre dva meseca, nakon dosuđenog penala u finišu utakmice, Crvena zvezda opet ostvarila pobedu, ovoga puta rezultatom 1:2.

Samim tim, bez obzira na to što ovaj meč nema takmičarski značaj, u redovima crveno-belih postoji želja da se konačno savlada novi šampion države i ujedno priredi radost navijačima “stare dame”, baš kao što je to bilo na poslednjem derbiju protiv Partizana.

Pomoćni trener Vojvodine Goran Šaula prepušta gostima ulogu favorita, ali ističe i to da Voša nije bez šansi.

– Pre svega, iskoristio bih priliku da čestitam Crvenoj zvezdi na tituli i jednoj izvanrednoj sezoni, u kojoj su u Evropi odigrali fenomenalno i nisu imali sreće da odu dalje. Što se tiče sutrašnje utakmice, Crvena zvezda je favorit i tu nema dileme. Imaju kvalitetniju ekipu od nas, ali mi imamo obavezu da pružimo maksimum i ne sumnjam da će tako biti. Probaćemo da ponovimo igru kao protiv Partizana i videćemo za čega će to biti dovoljno. Kao i za prethodne utakmice, imamo problema sa sastavom, ali ne žalimo se, već radimo i pripremamo ekipu za sledeće prvenstvo, tako da će na sutrašnjoj utakmici dvojica igrača iz naše omladinske škole dobiti šansu da budu među 18 fudbalera, a to su Mandić i Nešković, koji je već debitovao za prvi tim – kaže Šaula.

Prema njegovim rečima, u ekipi Vojvodine željno se iščekuje ovaj meč.

– Trenerima je obaveza da motivišu igrače za svaku utakmicu, tako da ćemo to i uraditi. Znate i sami šta znači ime Crvene zvezde, pa će svi igrači biti dodatno motivisani za taj meč i u to nemojte sumnjati. Nastupiće igrači koji su igrali i na prethodnim utakmicama, jer ovo nije nikakva audicija. Neki koji su manje igrali će možda dobiti šansu u drugom poluvremenu, ali startna postava će sigurno biti naša najkvalitetnija ekipa u ovom momentu – ističe Šaula.

Na poslednje dve utakmice, priliku da zaigra za prvi tim Vojvodine dobio je mladi napadač Nikola Gajić (20), koji je ostavio sasvim solidan utisak.

– Gajić će biti među 18 igrača, kao što je bio i protiv Partizana i u Nišu. Videćemo kako će se utakmica odvijati, ali verovatno će dobiti priliku – napominje Šaula.

Pred ovaj meč, pažnja sportske javnosti usmerena je ka kapitenu Vojvodine Dušanu Jovančiću (27), za koga se spekuliše da bi ovog leta mogao da pređe upravo u Crvenu zvezdu.

– Na njega to ne može da utiče, jer to je jedan izvanredan momak i igrač, pa me ne čudi što Crvena zvezda hoće da ga dovede. Njega je prošle zime hteo Partizan, pa samim tim, kad se ta dva velikana interesuju za njega, to znači da ima i igračke i ljudske kvalitete – rekao je Šaula.

Meč između Vojvodine i Crvene zvezde igra se u nedelju na “Karađorđu” sa početkom u 17 časova, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter