Kako je potvrdio direktor naše reprezentacije, Goran Bunjevčević, Srbija definitivno neće moći da računa na Matiju Nastasića na Mondijalu u Rusiji.

S druge strane, dobra vest je da će Branislav Ivanović biti potpuno spreman za izazove na Svetskom prvenstvu.


Pre nekoliko dana pojavila se informacija da se Matija Nastasić oporavlja brže nego što se očekivalo, ali Bunjevčević kaže da štoper Šalkea neće biti spreman za SP.

– Što se tiče Nastasića, on nažalost neće biti u prilici da pomogne reprezentaciji. Doživeo je težu povredu. Takve stvari nas i najviše muče i brinu, šta će se dešavati pred samo prvenstvo. Vrlo je važno da naši igrači ‘prežive’ taj period do završetka njihovih prvenstava i pripremni period, jer u slučaju povreda dolazimo u situaciju da moramo da tražimo alternative i zamene, rekao je Bunjevčević za O2.

Dodao je i da će Ivanović biti potpuno spreman i da je sa njim obavljen poseban razgovor zbog poslednjih turbulencija u ekipi, kada je ostao bez kapitenske trake, koju je preuzeo Aleksandar Kolarov.

– Bane je doživeo malu povredu u Rusiji, ali na svu sreću biće brzo sanirana. Imali smo razgovor s njim, selektor i ja. Lepo smo razgovarali, iako to nisu lake priče. Međutim, Bane je posle tog razgovara na najbolji mogući način opravdao poverenje svojim ponašanjem, protiv Nigerije pokazao da se vraća na svoje stare igre. S njim neće biti nikakvih problema u vezi sa statusom u reprezentaciji, poručio je Bunjevčević.

Mondijal u Rusiji počinje 14. juna, a ‘orlovi’ prvi meč igraju tri dana kasnije protiv Kostarike.