0
Fudbal

FOTO: fcbarcelona.com

VEST SA DALEKOG ISTOKA: Inijesta dolazi, ali ne u Kinu!

Objavljeno: 08.05.18 u 09:30

Kada je legendarni Andres Inijesta najavio da bi mogao da napusti Barselonu svi su ga videli u bogatom kineskom fudbalu, ali se preokreti dešavaju.

Prvo se pojavio Tijanđin Kvanžan. Potom, Čongking Lifan i neverovatna ponuda od 81 milion evra za tri godine, plus 36 miliona evra za otkup 2 miliona boci vina iz Andresove vinarije. Ipak, Kinezi su demantovali ovaj transfer i ostao je znak pitanja gde će fenomenalni vezista. Po najnovijim vestima njegova destinacija će ipak biti Japan.

Naime, kako prenosi radio stanica ‘Kadena ser’, Andres Inijesta je dobio prebogatu ponudu od Visel Kobea. Vlasnik ovog tima Hiroši Mikitani je prvi čovek kompanije ‘Rakuten’ koja se bavi internet prodajom i sponzor je Barselone. Njegova velika želja je da dovde Inijestu u zemlju ‘izlazećeg sunca’.

Ponuda nije nimalo mala, reč je o trogodišnjem ugovoru od kog bi Španac inkasirao 75 miliona evra, a bio bi izgrađen i trening centar u kome bi ‘bledunjavi maestro fudbala’ podučavao decu u Japanu. Visel Kobe je klub poznat po velikim ambicijama, a trenutno njegove boje brani Lukas Podolski. Ipak, Nemac je na izlaznim vratima, jer želi da se vrati u Nemačku i pomogne svom voljenom Kelnu da se ponovo plasira u Bundesligu.

Lukas Podlolski je u Japanu zarađivao oko 15 miliona evra. Od stranaca u japanskom timu igraju još Brazilci Leonardo i Velington. Visel Kobe se nalazi na sredini tabele u Džej ligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter