5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

IVICA TONČEV ZA HOTSPORT: Pitam se zašto nam je Đuričković ovo uradio baš sada…

Objavljeno: 07.05.18 u 19:15

Fudbaleri Radničkog nalaze se u dobroj poziciji da cilj koji su zacrtali početkom sezone i ostvare. ‘Real sa Nišave’ je gospodar svoje sudbine i hoće li igrati Evropu pokazaće naredna nedelja.

Predsednik sa zamrznutom funkcijom gospodin Ivica Tončev ne krije zadovoljstvo zbog toga, ali ističe da je Evropa još uvek daleko. Dodaje da su ostale još dve ključne utakmice i da će nakon što se one odigraju da se razmišlja o Evropi. Njegov glavni utisak je taj što je rukovostvo kluba predmet raznih napada i optužbi koje se intenziviraju kad god Radnički poboljša mesto na tabeli. To navodi na zaključak da pojedinci vole klub samo kada je na dnu tabele i na svaki način pokušavaju da umanje uspeh koji je rezultat dvogodišnjeg truda i rada sadašnjeg rukovodstva, ističe on.

Radnički je na deobi trećeg mesta sa Spartakom iz Subotice, a baš će ‘Golubovi’ biti naredni protivnik Radničkog, koji će u slučaju pobede zlatnim slovima ispisati istoriju Radničkog.

U prvom obraćanju novinarima nakon preuzimanja funkcije rekao sam da planiramo da radimo pažljivo i detaljno i da se posvetimo svakom aspektu kluba. Od omladinske škole, do administracije, sve je dovedeno do vrhunskog nivoa. Veoma sam zadovoljan što smo danas na putu ka Evropi, ali još treba igrati da bismo ostvarili taj cilj. U utakmici sa Vojvodinom smo pokazali koliko moćni možemo da budemo, ali se nećemo tu zaustaviti. U Subotici ćemo da se borimo kao da smo utakmicu protiv Vojvodine izgubili i da nam od rezultata sa Spartakom život zavisi – počinje Tončev.

 Obezbeđivanje mesta u Evropi kroz tabelu Superlige je jedno, ali koliko je danas Radnički udaljen od dobijanja licence?

– Verovatno znate da je nekadašnji fudbaler Radničkog Petar Đuričković blokirao račun kluba. Njegova potraživanja nisu sporna. Dug će mu biti isplaćen, ali pitam se, kako jedan fudbaler koji je afirmaciju doživeo na Čairu odbija da se sa nama dogovori u trenutku kada klubu gori pod nogama? Želimo da mu isplatimo glavnicu duga, a zamolili smo da oprosti kamatu, ali na to nije imao sluha – kaže prvi čovek Radničkog.

FOTO: STARSPORT

 Šta je potrebno uraditi na stadionu kako bi Nišlije evropske utakmice pratili sa Čaira?

– Potrebno je pokrivanje stadiona, promena podloge, kao i sređivanje novinarskih loža. Razgovarali smo sa gradskim ali i republičkim čelnicima i dati su nam pozitivni signali da će stadion da bude doveden u red. Za kompletnu rekonstrukciju stadiona potrebno je između 3 i 4 miliona evra, a pitanje stadiona bi za sva vremena bilo rešeno. Ono što mogu da obećam jeste da će se evropski mečevi igrati na Čairu – otkriva Tončev.

 Da li ste zadovoljni trenutnim igračkim kadrom, hoće li se Radnički pojačati za evropske izazove?

– Radnički će se uvek truditi da dovede najbolje igrače dostupne u datom trenutku. Ne želimo fudbalere koji će biti ravnodušni na dešavanja na terenu. Želimo fudbalere koji će se svim srcem boriti za grb Radničkog, koji će da se ponose time što nose grb velikog „Reala sa Nišave“, kao što se i ja ponosim što sam deo uprave kluba. Ostalo je još malo do kraja sezone, sešćemo sa stručnim štabom i dogovoriti se o planovima u prelaznom roku. Ništa se neće raditi brzo, već ćemo kao i u prošlom prelaznom roku planski raditi i čekati da se otvori prostor kako bismo doveli igrače koji nam trebaju. Ne želimo da Radnički nikome bude usputna stanica, rezervna varijanta ili klub u kome će igrati u slučaju da ne nađu inostrani angažman, takvi nam fudbaleri nisu potrebni – zaključak je Ivice Tončeva.

0
0

5 Komentara

  1. Kako mora stadion da bude pokriven?Koliko ja znam oni su svoj stadion prilicno sredili i mnogo je lepsi od Partizanovog lavora

    0
    0
    Odgovori
  2. Boze drag do kojeg je mulja stigla Srbija kad su ovakvi likovi na celnim pozicijama u svim strukturama drustva.Pazi on se pita zasto je covek ovo bas sad uradio…A nisi se zapitao kad je taj isti covek igrao za Radnicki i koliko je proslo vremena od toga da niste platili..da,da znam …reci ces bivsa uprava..tako to funkcionise u Srbiji ,uvek su pivsi kribvi ali oni nikad ne odgovaraju niti snose posledice za svoja dela nego uzivaju i krckkaju „plodove“ svojih dela …njihovi naslednici ih ne terete nite gone jer i oni to isto rade i nece da se zameraju jer dobro znaju da njihovi naslednici ce isto tako prozivati njih kao sto oni rade onima koje su nasledili….Sto bi rekli pi laju karavani prolaze ,bitange koje su u sprezi sa vladajucom strankom se bogate a ceh placaju oni koji su zaradjivali

    0
    0
    Odgovori
  3. Замисли како нема слуха што тражи паре које је зарадио и вјероватно нисте исплатили годинама… па сад да има слуха за камате… а то што у тренутку почетка дуга до данас за исте паре не може исто да се купи, то нема везе?! Докле смо дошли, ово је дно… Гарант да не бисте плаћли ни до сад да вас није утужио

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter