0
Evropske lige

FOTO: Crop

POTRESI U PARIZU: Igrači nezadovoljni, hoće li novi trener ugasiti požar?

Objavljeno: 03.05.18 u 22:45

Francuska fudbalska liga se bliži kraju, trener Unaj Emeri se priprema za odlazak, a glavni igrači su javno počeli da izražavaju nezadovoljstvo.

Anhel Di Marija je i dalje ljut što nije igrao u najvažnijoj utakmici kluba u sezoni, iako je ona igrana u februaru, u osmini finala Lige šampiona protiv Real Madrida. Argentinac je rekao da ne zna da li će ostati u klubu, a šampion Francuske je pod pritiskom prodaje igrača.

– Bio sam razočaran, ‘kuvao’ sam, pošto sam mislio da treba da igram – naveo je Di Marija.

Najbolji strelac u klupskoj istoriji Edinson Kavani želi da ostane u klubu, a nada se da će osvojiti Ligu šampiona, pre nego što mu istekne ugovor 2020. godine. On je rekao da igrači moraju da rade na mentalitetu i timskom duhu, ako žele da osvoje najvrednije klupsko takmičenje.

Pari Sen Žermen je u februaru ukupnim rezultatom 2:5 izgubio od Reala u osmini finala, što je bio veliki udarac za katarske investitore, koji su nezadovoljni jer ekipa puna velikih i skupih zvezda drugu godinu uzastopno nije uspela da se plasira u četvrtfinale.

– Nešto nam nedostaje u Ligi šampiona. Moramo da budemo braća, porodica. Primer koji mogu da ponudim je moja reprezentacija (Urugvaj), mi smo prijatelji – rekao je Kavani za radio RMC.

Kavani se, medjutim, tokom sezone sukobio sa klupskim kolegom Nejmarom oko izvodjenja penala.

– Da, bio je problem sa Nejmarom oko penala. Medjutim, poštovao sam ga. Razgovarali smo – naveo je 31-godišnji napadač.

Najvatrenija grupa navijača Pari Sen Žermena izgubila je strpljenje i u saopštenju punom teških reči, pozvala igrače da poštuju klub za koji igraju.

Kavani je blizak tim navijačima, koji ga cene, pre svega zbog zalaganja, ali i 168 postignutih golova za klub.

– Ja nisam zvezda. Ja sam radnik. Nisam briljantan tehnički, ne driblam i ne prebacujem loptu. U ekipi vam treba od svega po malo – rekao je urugvajski fudbaler.

Čelnike kluba čeka teško leto, ključni igrači ulaze u tridesete godine, dok oni u dvadesetim razmatraju opcije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter