0
Fudbal

FOTO: FS Srbije

KADETI SPREMNI ZA EP: Ivan Jević: Ne volim mnogo da obećavam, ali verujem u naš kvalitet

Objavljeno: 02.05.18 u 16:15

Kadetska reprezentacija Srbije u četvrtak kreće put Engleske, gde će se naći među 16 učesnica Evropsog prvenstva.

„Orlići“ se na ovom kontiinentalnom šampionatu nalaze u izuzetno teškoj grupi, sa selekcijama Španije, Nemačke i Holandije, a prvi meč odigraće 5. maja kada će se sastati sa „crvenom furijom“.

Pred početak završnog turnira, selektor selekcije Srbije Ivan Jević nije želeo previše da obećava, ali ističe da verue u kvalitet koji njegovi igrači poseduju.

-Na okupu smo od 26. aprila i posle sedam dana priprema u odličnim uslovima Sportskog centra u Staroj Pazovi, dobro smo se spremili za ono što nas očekuje u kolevci fudbala. Ono što je najvažnije svi momci su zdravi i maksimalno motivisani da Srbiju i naš fudbal predstave na najbolji mogući način. Ne volim mnogo da obećavam, ali verujem u momke i kvalitet koji imamo, uveren da možemo da odgovorimo izazovu svakog meča-, rekao je selektor Ivan Jević.

Kao što rekosmo, prvu utakmicu Srbija će odigrati sa selekcijom Španije koju jako dobro poznaju, budući da su se s njima sastali i na kvalifikacionom turniru u Češkoj, gde je naš tim remijem (1:1) obezbedio prvo mesto u grupi.

-Sa Španijom se dobro poznajemo, jer smo bili rivali u drugom krugu kvalifikacija u Češkoj. Svi znamo koliko je Španija moćna u gotovo svim uzrasnim kategorijama, ali pokazali smo u Češkoj da sve rivale respektujemo, ali da najviše verujemo u sebe. Ponovo smo ih skautirali, obavili sve neophodne analize i spremno očekujemo taj prvi duel- ističe Jević.

On je takođe analizirao i preostala dva rivala svog tima na šampionatu.

-Nemci su fizički dominantna ekipa, ali imam velika očekivanja kada se radi o tom meču. Holanđani su takođe skenirani, dobro smo ih upoznali. Neko će možda reći da je njihov fudbal trenutno u silaznoj putanji, ali oni su godinama poznati po dobrom radu i razvoju talenata. I sada im je akcenat na rezultatu, što ranije i nije bio slučaj-, kaže Jević, koji smatra da će o plasmanu u narednu fazu takmičenja odlučivati nijanse:

-Uvek želimo više, tako će i sada biti. Grupa jeste jaka, uostalom nema slabih selekcija u završnici Evropskog prvenstva, a o putnicima u nokaut fazu odlučivaće nijanse. Ponoviću, sve rivale poštujemo, respektujemo, ali znamo šta želimo i koliko možemo. Verujemo u svoj rad, naš kvalitet, pokazaćemo karakter-, zaključio je Ivan Jević.

Za Srbiju će na ovom prvenstvu nastupati.

Golmani: Luka Krstović (Crvena zvezda), Lazar Slavković (Partizan)

Odbrana: Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Matija Gočobija (Kiker), Stefan Radmanovac (Partizan), Bojan Balaž (Partizan), Danilo Mitrović (Vojvodina), Đorđe Jovanović (Brodarac)

Sredina terena: Ivan Ilić (Crvena zvezda), Bogdan Jočić (Crvena zvezda), Dejan Zukić (Vojvodina), Kristijan Belić (Vest Hem), Milutin Vidosavljević (Čukarički), Nikola Marjanović (Brodarac), Martin Novaković (Partizan)

Napad: Marko Dedijer (Crvena zvezda), Dragoljub Savić (Vojvodina), Njegoš Kupusović (Crvena zvezda), Borislav Burmaz (Crvena zvezda), Jovan Đermanović (Štutgart).

Raspored mečeva:
5.maja SRBIJA – Španija 17,45
8.maja Nemačka – SRBIJA 13,00
11.maja Holandija – SRBIJA 19,00
13/14.maja četvrtfinale
17.maja polufinale
20.maja finale

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter