0
Fudbal

MAMIĆ PRETI SAMOUBISTVOM: Ako me osude uradiću isto što i Praljak, tresem se kao Banjaluka 1968.

Objavljeno: 24.04.18 u 20:38

Nekadašnji predsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić, izrekao je ozbiljne pretnje u momentima kada država protiv njega vodi sudski postupak.


Mamić se zajedno sa još nekolicinom osoba tereti da je prethodnih godina oštetio Dinamo za sumu od 15.000.000 evra ali i državu Hrvatsku za 1.600.000 evropskih novčanica.

Ipak on i ostali optuženi poriču bilo kakvu krivicu, ističući da je ceo proces namešten, a u interjvuu za „Globus“ Mamić je zapretio da će izvršiti samoubistvo ukoliko bude „nevin završio u zatvoru“.

-Nisam kriv. Meni su izmislili ta dela za koja mi sude. I još ta izmišljena dela žele dokazati nezakonitim radnjama. To je zastrašujuće. Ja nemam druge opcije nego da se borim na sudu. Ako me osude i budem morao u zatvor, uradio bih isto što i general Slobodan Praljak! Ja sam vernik i katolik, i to je u mojoj veri nedopustivo. Ali kad sam video što je on uradio, bio sam inspirisan i ja bih, bez ikakve griže savesti, to isto uradio. Nikad u životu ne bih ušao u hrvatski zatvor nevin-, rekao je Mamić u intervjuu za zagrebački „Globus“.

Ukoliko neko nije upućen, Slobodan Praljak je hrvatski general koji je nakon što je osuđen za ratne zločine pred kamerama popio otrov u haškoj sudnici.

Iako je uveren u svoju nevinost, koju kako kaže može da dokaže na svim sudovima sveta, Zdravko Mamić otkriva da mu ipak nije svejedno.

-Ali, da mi je svejedno, nije. I sada kad sa vama razgovaram, tresem se kao Banjaluka 1968. kad je bio zemljotres. Stanje spisa je za mene savršeno, ali svedoci smo niza nezakonitosti još od početka istrage. Zbog toga se bojim, jer ne verujem u sve pravosudne institucije u Hrvatskoj-, zaključio je Mamić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter