0
Evropske lige

LIGA ŠAMPIONA: Salahova partija iz snova uništila bivši klub, Romina dva gola nade

Objavljeno: 24.04.18 u 22:49

Fudbaleri Liverpula savladali su Romu u meću polufinala Lige šampiona sa ubedljivih 5:2 i tako napravili džinovski korak ka finalu.

 

Vučica je prva imala priliku, posle tri minuta pokušao je Strotman, odmah potom i Salah sa druge strane, ali je ostalo 0:0. U 18. minutu Okslejd-Čemberlejn morao je da napusti igru zbog povrede, umesto njega ušao je Vijnaldum, a odmah potom Aleksandar Kolarov uputio je fantastičan udarac ka golu „redsa“, ali je pogodio prečku.

Narednih desetak minuta nije bilo šansi, a onda odjednom uragan Liverpula – Mane šutira preko, pa pored gola iz dobrih šansi, a Alison brani pokušaj Salaha.

Nije uspeo da uradi isto u 36. minutu, kada je Strotman izgubio loptu, Firmino je doturio do Salaha, i usledio je sjajan udarac, „skidanje paučine“ i prednost domaćeg tima.

Dva minuta kasnije nije bilo 2:0, pošto je Lovren pogodio prečku, ali jeste u smiraj prvog dela, kada je Salah sjajno istrčao kontru i pogodio za 2:0. Njemu je ovo bio deseti gol u Ligi šampiona, čime je postao prvi igrač u istoriji Liverpula kom je pošlo za nogom da postigne dvocifren broj golova u nekom evropskom takmičenju.

Nije Salah uspeo da se ponovo upiše, ali jeste u 56. prvo asistirao Saneu, kom je preostalo samo da plasira loptu u gol, da bi isto to ponovio i pet minuta kasnije, samo je ovog puta Firmino bio realizator, a peti gol delo je Firmina nakon kornera u 68. minutu meča.

Ipak, da Roma ima čemu da se nada pobrinuli su se Džeko u 81. i Peroti sa penala pet minuta kasnije, pošto je prethodno Milner u svom kaznenom prostoru igrao rukom.

Do kraja nije bilo promena, iako je Roma imala još nekoliko solidnih pokušaja, ali će u Rimu imati zadatak da ponovi nemoguće i, nakon 3:0 protiv Barselone, pokuša da isti rezultat ostvari i protiv Liverpula kako bi se domogla finala.

(Youtube/Football WC )

Kako sa druge strane imaju ekipu sa kojom se nikada ne zna, jedino je za sada izvesno da nas drugog dana maja očekuje još vatreniji duel od ovog danas.

Liverpul – Roma 5:2 (2:0)

(Salah 36, 45, Mane 56, Firmino 61, 68 – Džeko 81, Peroti 86 penal)

Liverpul: Karijus – Aleksander-Arnold, Lovern, Van Dajk, Robertson – Okslejd-Čemberlen (od 18. Vajnaldum), Henderson, Milner – Salah (od 75. Ings), Firmino (od 90+3. Klavan), Mane

Roma: Alison – Facio, Manolas, Žezus (od 67. Peroti) – Florenci, De Rosi (od 67. Gonalon), Strotman, Kolarov – Under (od 46. Šik), Naingolan – Džeko

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter