0
Evropske lige

STAVLJENA TAČKA NA PRVENSTVO: Odbijena žalba PAOK-a, Grčka dobila šampiona!

Objavljeno: 23.04.18 u 22:40

Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Grčke razrešila je sve dileme oko pitanja državnog prvaka.

Fudbalski klub AEK iz Atine zvanično je osviojio titulu šampiona Grčke, prvi put nakon 24 godine, pošto je žalba koju je PAOK uputio tamošnjem fudbalskom savezu odbijena.

Solunski klub pokušao je da preinači prvobitnu odluku disciplinske komisije, po kojoj je zbog incidenta tokom utakmice sa AEK-om na stadionu „Tumba“ atinskom klubu dodeljena pobeda službenim rezultatom, a crno-belima su pride oduzeta tri boda za ovu i dva za narednu sezonu, uz novčanu kaznu od 63.000 evra.

Ipak njihova žalba nije uvažena pa su tako na dva kola pre kraja ostali sa osam bodova manje od novog šampiona.

Podsećamo, do incidenta na utakmici PAOK-a i AEK-a je došlo nakon što je arbitar u poslednjim momentima utakmice najpre priznao pa poništio gol solunskog tima, nakon čega je predsednik crno-belih Ivan Savidis utrčao sa pištoljem na teren.

Sudija je nakon cele gužve priznao grešku, ali je pobeda na kraju pripala gostima iz prestonice, koji su prekinuli sedmogodišnju dominaciju gradskog rivala Olimpijakosa i došli do svoje 12 titule.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter