Nemački reprezentativac iz redova Kelna, Jonas Hektor, pokazao je jednu danas pomalo zaboravljenu i ne previše popularnu osobinu- lojalnost.

Levi bek “jarčeva” danas je produžio ugovor sa klubom do 2023. godine, iako je po klauzuli mogao da napusti tim koji će se u narednoj sezoni takmičiti u drugoj ligi Nemačke.


Za Hektora poslednje vreme vlada interesovanje brojnih evropski velikana, među kojima su Liverpul, Bajern, Juventus, Dortmund, ali on je kako kaže iz osećaja lojalnosti i zahvalnosti za sve što mu je Keln prethodnih godina pružio, ipak odlučio da ih odbije i ostane da pokuša da izbori povratak u elitu.

-Keln me je vodio putem od regionalne lige (četvrti rang) do nemačkog nacionalnog tima. Vezan sam i zahvalan klubu i osećam se lepo zbog toga što živim u Kelnu. Ne bi mi bio problem da se prebacim u neki drugi klub posle ove sezone, ali mi ne bi bilo pravo-, rekao je Hektor.

On je kako kaže na ovu temu dosta razmišljao, pre nego što je doneo definitivnu odluku.

-Mnogo smo razgovarali prethodnih nedelja i imao sam dovoljno vremena da razmislim o tome. Situacija je za mene jasna, pripadam Kelnu i hoću da uđem u novu sezonu sa ovim timom i ovim navijačima-, poručio je Hektor.