0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Borusija silna u Menhengladbahu, Volfsburgu ugrožen opstanak

Objavljeno: 20.04.18 u 22:21

Fudbaleri Borusije Menhengladbah savladali su Volfsburg rezultatom 3:0 u meču 31. kola nemačke Bundeslige.

Borusija još uvek ima teoretske šanse da se domogne plasmana u Evropu, ali je iznenađenje da su, uprkos tome što ih praktično još samo teorija drži u igri za Ligu Evrope (četiri kola pre kraja imali su šest bodova manje od šestoplasiranog Hofenhajma), iznenađujuće je da su ušli motivisanije u utakmicu od ekipe Volfsburga, kojoj ovaj poraz veoma lako može da znači i selidbu u Cvajtu.

Pitanje pobednika rešeno je u prvih 45 minuta, tačnije u rasponu od osmog do 44, kada je domaći sastav tri puta tresao mrežu protivnika.

Prvo je Štindl u 8. minutu pogodio za 1:0, potom je pre drugog gola svoje ekipe propustio sjajnu priliku da poveća prednost, ali je Rafael u 35. odličnim udarcem ispravio propust svog saigrača, da bi Volfsburg, koji do tog momenta praktično nije postojao na terenu, nokaut doživeo nakon sjajnog slobodnog udarca Kramera minut pre kraja prvog dela igre.

U nastavku slična priča, Borusija sa pola gasa kontroliše dešavanja na terenu, ali sem poneke poluprilike, promena nije bilo. 

Na kraju, tim iz Menhengladbaha može da se nada da će Hofenhajm i Ajntraht još barem jednom kiksirati i tako omogućiti ekipi iz Menhengladbaha da se domogne kvalifikacija za Ligu Evrope, dok Volfsburgu sledi paklena završnica, pošto tri kola pre kraja imaju 30 bodova, koliko i Majnc i Frajburg, glavni konkurenti za opstanak.

Majnc se u ovom kolu sastaje sa Auzburgom, dok Frajburg gostuje Hamburgeru u meču koji bi mogao i zvanično HSV da pošalje u drugu ligu, pa nema sumnje da nas očekuje izuzetno uzbudljiv vikend.

Bundesliga, 31. kolo

Rezultati

Petak
Borusija (M) – Volfsburg 3:0 (3:0)
(Štindl 8, Rafael 35, Kramer 44)

Subota
15.30 Ajntraht – Herta
15.30 Hamburg – Frajburg
15.30 Hanover – Bajern Minhen
15.30 Lajpcig – Hofenhajm
15.30 Štutgart – Verder
18.30 Borusija (D) – Bajer Leverkuzen

Nedelja
15.30 Auzburg – Majnc
18.00 Keln – Šalke

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter