0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

PETAR ĐURIČKOVIĆ ZA HOTSPORT: Nisam mogao da čekam mojih pet minuta na kašičicu, Ksanti je odluka karijere

Objavljeno: 19.04.18 u 15:59

Jedan od onih koji svoj pun potencijal nisu uspeli da pokažu u Humskoj jeste i Petar Đuričković.

Međutim uspeo je talentovani fudbaler svoju karijeru da vrati na pravi kolosek odlaskom u Grčku.

– Nisam hteo da igram na kašičicu u Partizanu, a ovde sam postao standrdan, a vremenom su posle asistencija došli i golovi u borbi moje ekipe za plasman u Evropu, počeo je priču za HotSport levonogi vezista.

U januaru su iz Škode Ksanti širom otvorili vrata Đuričkoviću posle rastanka sa Partizanom, a trener Milovan Rastavac je verovao da dobija ‘džokera’, koji se ustalio u najboljem timu grčkog kluba. Upisivao je vezista asistencije i golove od dolaska, ali je jedan od najlepših definitivno onaj u 27. kolu šampionata Grčke u pobedi nada Janjinom.

– Stvarno sam sjajno pogodio za oduševljenje navijača i razbijanje odbrane rivala na startu drugog poluvremena. Veoma sam srećan što se moja teška odluka da odem iz Humske pokazala kao pogodak karijere. Ovde sam svoj na svome i uživam posle dobrih partija, rekao je Đuričković.

U bivšem klubu je Petar Đuričković pokušavao da dođe u prvi plan trenera, međutim u tome nije uspeo te je bio svestan da je jedino rešenje promena sredine.

– Više je i meni dosadilo da budem rezerva, da se sa klupe borim za svaki naredni minut. Presekao sam posle par mečeva u kojima sam donosio bodove, a posle toga ponovo čekao poverenje na ‘mrvicu’. Nisam želeo da sebe mučim mada sam zaista imao i previše strpljenja da dočekam tih mojih ‘pet minuta’.

Međutim, na grčkim terenima se desilo do velikog preokreta, te Đuričković trenutno igra u životnoj formi.

– Sve mi je leglo od starta. Trener Rastavac sa kojim sam radio u Radničkom mi je dao bitnu ulogu, ljudi iz kluba dres sa brojem deset i kada vidiš da te cene onda ‘gineš’. Radio sam pakleno i nizali su se uspesi. Predstoji nam još tri kola. Imamo tri boda više od Atromitosa i posto su u finalu Kupa Paok i Aek onda smo na mestu za izlazak u Evropu. 

– Borićemo se mada su domaćini favoriti. Idemo da igramo sa ciljem da izvučemo bar remi, a cilj je blizu. Pored mene ovde je golman Živko Živković, koji je zaštitni znak Ksantija i zajedno idemo samo napred, zaključio je Đuričković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter