0
Evropske lige

‘CAS’ PREINAČIO ODLUKU: Skenderbeg odneo jednu pobedu pred sudom, ali…

Objavljeno: 16.04.18 u 16:50

Fudbalski klub Skenderbeg nedavno je zbog skandala sa nameštanjem rezultata žestoko kažnjen od strane UEFA, sa deset godine suspenzije iz evropskih takmičenja kao i nočanom kaznom od 1.000.000 evra.

Nakon toga usledila je i reakcije od strane FS Albanije, koja je Partizanovog ovosezonskog rivala iz Lige Evrope dodatno sankcionisala oduzimanjem titule šampiona iz sezone 2015/16, kao i oduzimanjem 12 bodova za narednu sezonu.

Skenderbeg se nakon ovakve odluke žalio sudu za arbitražu u sportu (CAS), koji je danas presudio u korist albanskog kluba i vratio trofej u njihove vitrine.

Takođe FS Albanije ja kažnjen i sa 15.000 evra zbog toga što nisu imali nikakvu zakonsku niti pravnu osnovu za kažnjavanje kluba.

Sa druge strane, CAS je potvrdio kaznu koja je Skenderbegu odrezala UEFA, pa će klub iz Korče u narednoj deceniji i definitivno ostati bez kontinentalnih takmičenja ali i lakši za 1.000.000 evropskih novčanica.

Podsećamo, Skenderbeg je pre izvesnog vremena sankcionisan zbog nameštanja rezultata na preko 50 utakmica, od čega nekoliko međunarodnih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter