5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PITALI SMO, A FSS JE DAO ODGOVOR: Evo zašto Milorad Mažić ne sudi ‘večiti’ derbi…

Objavljeno: 13.04.18 u 09:35

Za mnoge je iznenađenje bilo delegiranje Danila Grujića umesto Milorada Mažića, a iz Fudbalskog saveza Srbije je dan pred 157. ‘večiti’ derbi stiglo pojašnjenje.

Danilo Grujić sudiće treći vezani derbi na stadionu ‘Rajko Mitić’, a iako su mišljenja podeljena i ne govori se u prilog tome ‘kome bi više odgovarao’, oglasio se direktor Superlige Vladimir Bulatović i objasnio odluku Saveza i Sudijske komisije.

– Naš Savez i Sudijska organizacija su dobili dopis FIFA u kome se zvanično traži izuzeće trojice naših internacionalnih sudija za prvo kolo plej-ofa Superlige, koje je trebalo da se igra u utorak. Ta trojica su Mažić, Grujić i Đokić, jer su ih FIFA i UEFA planirali za svoja takmičenja – rekao je Bulatović u izjavi za ‘Novosti’.

– Zato je, pre svega zbog regularnosti celog takmičenja, čitavo kolo pomereno na subotu. Bilo bi neozbiljno da se tako važne utakmice u srpkom fudbalu ne povere našim najboljim arbitrima.

To je zapravo i odgovor na pitanje koje je HotSport juče postavio, a u kojoj anketi je najviše glasova bilo da bi baš Milorad Mažić trebalo da sudi najveću utakmicu našeg fudbala, a najmanje glasova bilo je za Danila Grujića.

Mažić je juče sudio utakmicu Lige Evrope između Sportinga i Atletiko Madrida (Grujić je bio asistent iza gola, op. aut.), a sledeće nedelje ga čekaju testiranja za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Procena Sudijske organizacije je da zbog velikih napora, putovanja i obaveza, nije u mogućnosti da sudi i derbi u subotu i ja vam prenosim tu informaciju – rekao je Bulatović.

Meč između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra na stadionu ‘Rajko Mitić’ od 18:30h.

0
0

5 Komentara

  1. Sto ne kazete lepo da nije bilo ‘iznenadjenje’ vec namestanje da zvezda ide u kvalifikacije za Ligu sampiona, molim vas nemojte lagati, razumemo da su resili to da uzmu i nije pravo ali se moze istrpeti, ali nemojte da lazete to boli, mi nismo glupa ciganska masa, to kod njih prolazi

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter