0
Fudbal

FOTO: FIFA

STIGAO ZAHTEV NA ADRESU FIFA: Nakon Evropskog prvenstva uskoro povećanje broja učesnika i na Mundijalu?

Objavljeno: 12.04.18 u 19:33

Povećanja broja učesnika je ideja koju čelnici Svetske fudbalske asocijacije razmatraju već neko vreme, a ona bi mogla da bude usvojena brže nego što se iko nadao.

Prvobitan plan bio je da se Mundijal 2026. godine proširi sa 32 na 48 tima, a danas je predsednik južnoameričke fudbalske konfederacije (CONMEBOL), Alehandro Domigez, uputio apel prvom čoveku FIFA Đaniju Infantinu da to bude učinjeno ranije.

Prema Domingezovim zamislima to bi trebalo da se učini već u Kataru 2022. godine, ali je pitanje da li je tako nešto izvodljivo, pošto organizaori Svetskog prvenstva u ovoj bliskoistočnoj zemlji već imaju dosta problema oko sklapanja rasporeda i za trenutni broj učesnika.

Podsećamo FIFA je Mundijal 2022. godine iz uobičajenog letnjeg termina, zbog nepodnošljivih vrućina Kataru pomerila za novembar i decembar, što dodatno otežava organizaciju zbog klupskih takmičenja koja su tada u jeku.

Moguće rešenje bilo bi da Katar domaćinstvo podeli sa nekom od zemalja iz okruženja, ali sve je to još uvek na „dugačkom štapu“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter