0
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Goleada i veliko slavlje Marseja na ‘Velodromu’, Atletiko sačuvao prednost iz Madrida (VIDEO)

Objavljeno: 12.04.18 u 23:05

Fudbaleri Marseja ostvarili su na svom stadionu pobedu od 5:2 nad Red Bul Lajpcigom u revanš meču čtvrtfinala Lige Evrope i na taj način obezbedili plasman među četiri najbolja tima.

Utakmica na „Velodromu“ donela je sjajnu fudbalsku predstavu, sa prgršt šansi. golova i uzbuđenja, a na kraju se ipak radovao francuski tim koji je nadoknadio minimalni zaostatak iz prvog susreta.

Od samog starta počelo je žestoko, pošto je nemački tim već posle 72. sekunde poveo pogotkom Brume, koji je iskoristio asistenciju Žan Kevina Ogastana i odmah šokirao domaću publiku.

Ipak ubrzo je usledio žestok odgovor Marseja, koji je u kratkom vremenskom periodu stigao do potpunog preokreta.

Najpre u šestom minutu Štefan Ilsanker autogolom vratio rezultat u egal, a tri minuta kasnije prelepu kontru u kojoj su učestvovali Tovan, Paje i Sanson, čija je dva pokšaja čudesno odbranio Peter Gulaši, golom je krunisao Buna Sar.

Prava ekstaza na stadionu nastala je nakon spektakularnog pogotka Pajea, koji je sa ivice kaznenog prostora „skinuo paučinu“ sa gola gostiju ali je sudija ovaj pogodak poništio zbog nesmotrenog prekršaja Mitroglua, iako on nije uticao na ishod šuta.

Ipak francuski tim je pre odlaska na poluvreme uspeo da dođe do rezultata koji mu je garantovao prolaz i to preko Floriana Tovana, koji je iskoristio odlično proigravanje Pajea i postavio rezultat prvog dela utakmice.

U nastavku Marsej je nastavio sa napadima a Mitroglu je u 48. i 53. minutu propustio dve kolosalne šanse da dotuče protivnika i potvrdio da ovo nije njegovo veče.

Kazna za promašaje stigla je u 55. minutu kada je Žan Kevin Ogastan smanjio na 3:2 i u tom trenutku „bikovi“ su imali rezultat koji im je garantovao prolaz.

Ipak taj rezultat na semforu je potrajao svega pet minuta, pošto je Dimitri Paje najzad uspeo da se upiše u strelce i vrati svoj tim u prednost na ovom dvomeču.

U poslednjim momentima utakmice veliku šansu da Lajpcigu donese prolaz propustio je Poulsen, čiji je udarac sa desetak metara sjajno odbranio Joan Pele, a kada su gosti krenuli na sve ili ništa dotukao ih je Hiroki Sakai koji je iskoristio izlet golmana nemačkog tima u protivnički šesnaesterac i postavio konačan rezultat meča.

Prolaz u polufinale obezbedio je i Atletiko Madrid, koji je uprkos minimalnim porazu u Lisabonu na kraju ipak slavio.

Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Fredi Monterio, koji je u 36. minutu dao nadu Sportingu da može do čuda, ali ekipa Dijega Simeonea je do kraja uspela da odoli naletima domaćina i nastavi pohod ka trofeju.

Olimpik Marselj – RB Lajpcig 5:2 (3:1) /prvi meč 0:1/
/Ilsanker 6ag, Sar 9, Tovan 38, Paje 60 – Bruma 2, Ogustin 55/

CSKA Moskva – Arsenal 2:2 (1:0) /prvi meč 1:4/
/Čalov 39, Nababkin 50 – Velbek 75, Remzi 90+2/

RB Salcburg – Lacio 4:1 (0:0) /prvi meč 2:4/
/Dabur 56, Haidara 72, Hvang 74, Lajner 76 – Imobile 55/

Sporting – Atletiko Madrid 1:0 (1:0) /prvi meč 0:2/
/Montero 28/

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter