0
Evropske lige

FOTO: fcbayern.com

BAVARCI SA ‘BALKANSKIM ŠMEKOM’: Iznenađenje za sve – Hrvat na klupi Bajern Minhena! (FOTO)

Objavljeno: 12.04.18 u 22:32

Od sledeće sezone najbolji nemački tim će sa klupe predvoditi mladi hrvatski stručnjak Niko Kovač.

Od ranije je već poznato da će Jup Hajnkes na kraju sezone otići po drugi put u penziju. Prethodni put je to učinio 2015. godine i tada se oprostio titulom šampiona Evrope. Zatim se vratio da preuzme ‘kestenje iz vatre’ i na dobrom je putu da samo tri godine kasnije ponovi isti scenario.

Tada je bavarski tim zamenu našao u Pepu Gvardioli, a sada će to gotovo izvesno biti čuveni hrvatski fudbaler i aktuelni trener Ajntrahta iz Frankfurta, Niko Kovač.

Ugledni nemački list ‘Bild’ prenosi da je uprava Bajerna odlučila da Hajnkesa nasledi 46-godišnji Hrvat, koji će već do kraja tekućeg meseca biti predstavljen na Alijanc areni.

Tako ćemo ubuduće gledati Bajern sa ‘balkanskim šmekom’ budući da je sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić, a novi trener Hrvat. Ne bi čudilo da u njihove redove stigne par igrača sa ovih prostora, pa možda i Srbin posle dugo vremena.

Niko Kovač je u Frankfurtu od marta 2016. godine i ove sezone doveo je klub do borbe za mesto u Ligi šampiona.

U igračkoj karijeri igrao je za Bajern Minhen u sezoni 2002/2003 kada je osvojio duplu krunu sa tim timom, kao trener je vodio mladu i ‘A’ reprezentaciju Hrvatske i bio pomoćnik u Salcburgu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter