0
Fudbal

SKANDAL: Dečaci seksualno zlostavljani u River Plati

Objavljeno: 03.04.18 u 09:05

Fudbalski skandal potresa Buenos Ajres posle objave jedne nevladine organizacije da su tri maloletna dečaka u River Plati seksualno zlostavljana.

U akciju oko istrage se uključio i sam klub. Navodno, tri maloletna detera su u periodu od 2004. do 2011. godine seksualno zlostavljana. Istragu je pokrenula jedna nevladina organizacija koja se bavi žrtvama silovanja. Tužba je podneta lokalnom tužiocu i sada se čeka reakcija pravosuđa.

Mediji navode da je već šest osoba uhapšeno, uključujući i sudiju Martina Bustosa, službenika zaduženog za odnose sa javnošću i organizatora turnira za mlade.

Fudbalski klub je u saopštenju naveo da će se zvaničnici River Plate pojaviti pred tužiocem da bi dobili uvid u sve aspekte tužbe, kao i da će vlastima i tužiteljima pružiti sve elemente koji su na raspolaganju, kako bi se razjasnila situacija.

River Plata je jedan od najtrofejnijih klubova planete sa čak 36 osvojenih titula prvaka u Argenitni i tri osvojena Kopa Libertadores.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter