0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Hofenhajm torpedovao Keln, Šalke čvrsto drži drugu poziciju

Objavljeno: 31.03.18 u 18:20

Fudbelri Hofenhajma su na domaćem terenu prosto deklasirali ekipu Kelna rezultatom 6:0, u utakmici 28. kola nemačkog šampionata.

Ovaj poraz „jarčeve“ je značajno udaljio od opstanka u ligi, pošto će Majnc i Volfsburg imati šansu da dodatno uvećaju svoju prednost u odnosu na njih, a koja sad iznosi pet bodova.

Prvo poluvreme utakmice nije nagoveštavalo ovakvu kanonadu domaćina, pošto je tokom njega viđen samo jedan pogodak koji je postigao Serž Gnabri u 22. minutu.

Isti igrač je u drugom minutu nastavka duplirao prednost Hofenhajma, a ujedno i pokrenuo lavinu pogodaka koja je prosto progutala nemoćni Keln.

Na sledeći pogodak čekalo se do 56. minuta kada je i započeo šou Marka Uta, koji je najpre rezultat povisio na 3:0, a pet minuta kasnije i asistirao Lukasu Rupu na novi pogodak u mreži gostiju.
Upak Ut se tu nije zaustavio već je u 65. minutu postigao svoj drugi pogodak zavođstvo domaćina od 5:0, a sedam minuta kasnije zabeležio je još jednu asistenciju i to za pogodak Stivena Zubera, kojim je i postavljen konačan ishod meča.

Pobedu je ovog popodneva upisao i Šalke, koji je u Gelzenkirhenu bio bolji od ekipe Frajburga sa 2:0.

Susret na „Fentils areni“ rešen je u drugih 45 minuta, a pogotke za domaćina postigli su Danijel Kaliđuri sa penala u 65. minutu, odnosno Gvido Burgštaler u 73. minutu.

Ovim trijumfom Šalke se učvrstio na drugoj poziciji na tabeli, sa četiri boda više i utakmicom manje od Borusije iz Dortmunda.

BUNDESLIGA – 28. kolo:

Subota

Leverkuzen – Augzburg 0:0

Hanover – Lajpcig 2:3 (0:1)
/Sane 71, Fulkrug 78 – Forzberg 16, Orban 53, Poulsen 76/

Hofenhajm – Keln 6:0 (1:0)
/Gnabri 22, 47, Ut 56, 65, Rup 61, Zuber 72/

Šalke – Frajburg 2:0 (0:0)
/Kaliđuri 63pen, Burgštaler 73/

Štutgart – Hamburger 1:1 (1:1)
/Ginček 44 – Holtbi 18/

Bajern-Dortmund
Herta-Volfsburg

Nedelja

Verder-Ajntraht
Majnc- Menhengladbah

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter