0
Fudbal

MAJMUNSKI KRICI U MOSKVI: FIFA pokreće postupak protiv Rusije

Objavljeno: 28.03.18 u 13:48

Organizator Svetskog prvenstva u fudbalu na ovaj način sam sebi ‘skače u usta’.

Rusija je doživela dva poraza u razmaku od četiri dana u dve prijateljske utakmice u Moskvi, a iako su bolji bili Brazil i Francuska, navijači u prestonici odmah su izrazili svoje nezadovoljstvo.

Kritikovali su igru, koja zaista nije bila na zavidnom nivuo, ali su, prema Anti-diskriminatornoj organizaciji FARE, otišli predaleko oponašajući majmunske krike u momentima kada su tamnoputi fudbaleri ‘petlova’ došli u posed lopte, kao i kada je Pol Pogba postigao gol iz slobodnog udarca.

– Postoji sasvim dovoljno razloga da FIFA pokrene postupak protiv Fudbalskog saveza Rusije – stoji u saopštenju organizacije FARE, inače po lošem poznata i Fudbalskom klubu Partizan, kog je kažnjavala jesenas u grupnoj fazi Lige Evrope.

Rusima ovo svakako nije potrebno, posebno što je do početka Svetskog prvenstva ostalo svega dva i po meseca. ‘Zbornaja’ otvara Mondijal utakmicom protiv Saudijske Arabije 14. juna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter