0
Fudbal

MONDIJALSKI ‘ORLOVI’: Srbija na pogon Mitrovića pokazala da ume da igra sjajan fudbal! (VIDEO)

Objavljeno: 27.03.18 u 22:48

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Nigerije sa 2:0 (0:0) u prijateljskom meču u Londonu.

Iako Srbija neće u grupnoj fazi imati protivnika iz Afrike, može se reći da je provera protiv Nigerije koristila Mladenu Krstajiću i njegovom stručnom štabu. Jer, u pitanju je rival koji je vrlo fizički i atletski jak, a u prethodnih šest utakmica nije doživela nijedan poraz iako je tu bilo i duela sa Poljskom, Argentinom…

Večeras su ‘orlovi’ otvorili susret vrlo silovito i u prvih 15 minuta stvorili dve ozbiljne prilike za Aleksandra Mitrovića, a iz treće su i stigli do gola koji ipak nije bio priznat.

Mitrović je tukao glavom posle dosta odbitaka u kaznenom prostoru Afrikanaca, golmanu lopta najpre prošla kroz ruke, a on ju je dohvatio tek nakon što je prešla gol liniju.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Nastavili su se napadi Srbije i sledeća prilika viđena je u 25. minutu kada je Rukavina dočekao loptu na desnoj strani, vratio je na peterac, a tamo slabo šutirao Dušan Tadić.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Pred sam kraj poluvremena pokušao je i Filip Kostić koji je sa leve strane iskosa šutirao u spoljni deo mreže.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Nije se mnogo toga promenilo u nastavku meča, niti u formaciji, niti u igri, a prvu veliki šansu na meču imala je Nigerija, i to preko Ahmeda Muse koji je sa samo par metara šutirao sa zemlje, a Vladimir Stojković je refleksnom intervencijom spasio Srbiju.

I tada je naš tim krenuo odlučnije ka golu, te je rezultat vrlo brzo došao na naplatu. U 68. minutu se Aleksandar Mitrović odlično izborio za loptu ispred šesnaesterca Nigerije, zatim je odložio na stranu za Filipa Kostića koji ju je vratio ‘žabicom’ na levu nogu Mitrovića i sevnuo je volej ‘kroz uši’ golmana Uzohoa.

Sasvim zasluženo vođstvo Srbije!

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Nismo dugo čekali kako bi se rešilo pitanje pobednika. U 81. minutu razvila se izuzetno lepa akcija Srbije, odbrana ‘super orlova’ potpuno je bila izigrana i stigla je kruna fenomenalne partije Aleksandra Mitrovića u vidu drugog gola.

(Youtube/ AM Video7S)

Tada su mnogi ljubitelji fudbala u Srbiji verovatno rekli ‘e, tako se igra, bravo momci’, jer su ‘orlovi’ zaista nadigrali večerašnjeg rivala u Londonu.

Ovaj meč je pravo osveženje i vraća samopouzdanje pred odlazak na Mondijal u Rusiju. Neka im svaki meč bude kao večerašnji.

Srbija – Nigerija 2:0 (0:0)
(Mitrović 68, 81)

Stadion ‘Hajv’ u Londonu

SRBIJA: Stojković – Rukavina, Ivanović, Nastasić, Kolarov – Milivojević, Matić (Grujić od 65) – Tadić (Ne. Maksimović od 90), Ljajić, Kostić (Gaćinović od 88) – Mitrović.

NIGERIJA: Uzoho – Ebuehi, Trost Ekong, Ajdovu, Avazijem – Ndidi, Obi, Ivobi (Oluvafemi od 88) – Onazi (Ogočukvu od 77), Mozes (Igalo od 46), Musa.  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter