0
Fudbal

FOTO: Youtube screenshot

PRIPREME ZA SP: Brazil bolji od Nemačke, poraz Kostarike

Objavljeno: 27.03.18 u 23:12

Odigrane su pripremne utakmice širom sveta u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo. Najzanimljiviji mečevi za navijače u Srbiji, pored naše pobede nad Nigerijom, bili su susreti Tunis – Kostarika i Nemačka – Brazil.

„Karioke“ su dobile priliku da protiv Nemačke koliko-toliko ublaže gorak ukus posle 7:1 u polufinalu Mondijala u Brazilu od pre četiri godine, i u toj nameri su i uspeli. 

Sjajno su se Brazilci suprotstavili Nemcima, pokazali da nisu došli da se „prijateljski“ nadmeću, već su na samom početku zaigrali veoma čvrsto i sa namerom da zabeleže trijumf.

Kutinjo je „nosio“ tim Brazila, razigravao saigrače, dok je Gabrijel Žezus koristio svaku priliku da pripreti Nemcima, dok su sa druge strane napad Nemačke defanzivci „karioka“ lako ukrotili. 

Nadmoć u igri donela je konkretan rezultat u 37. minutu, nakon Vilijanovog centaršuta i gola Gabrijela Žezusa.

Do kraja nije bilo promene rezultata, a bliži golu bili su Brazilci, mada je opet Gabrijel Žezus promašio šansu za ubedljiviju pobedu.

(Youtube/ Kid US)

Nemačka: Trap – Kimih, Boateng (Sule), Rudiger, Platenhart – Gundoan (Verner), Kros – Gorecka (Brant), Draksler, Sane (Štindl) – Gomez (Vagner)

Brazil: Alison – Alveš, Tijago Silva, Miranda, Marselo – Fernandinjo, Kasemiro, Paulinjo – Vilijan, Kutinjo (Daglas Košta) – Gabrijel Žezus

Kostarika je poražena od Tunisa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Kazri u 36. minutu.

U ostalim mečevima, Grčka je savladala Egipat 1:0, Poljaci su sa 3:2 bili bolji od Južne Koreje, Englezi i Italijani su podelili bodove – 1:1, Maroko je savladao Uzbekistan 2:0, dok je Španija sa 6:1 pregazila Argentinu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter