1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

POBEDA ZA KRAJ KVALIFIKACIJA: Srbija savladala Švedsku nakon dramatične završnice

Objavljeno: 27.03.18 u 16:11

Omladinska reprezentacija Srbije slavila je u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Švedske, rezultatom 3:2 (2:0) i na taj način malo popravila utisak koji su ostavili u Rumuniji.

Iako je naša reprezentacija uoči ovog meča već izgubila sve šanse za plasman na kontinentalni šampionat u Finskoj, izabranici Miloša Velebita ipak su izašli na teren sa željom da pokažu da mogu mnogo više od prikazanog u prva dva meča i na kraju su i uz malo sreće uspeli da dođu do prve pobede.

Kažemo uz malo sreće iz razloga što su Šveđani u sudijskoj nadoknadi propustili da sa bele tačke dođu do remija, ali ipak to ne menja stvar da su „orlići“ na ovom meču pružili odličnu partiju.

Srbija je u ovom susretu u dva navrata imala prednost od po dva gola, ali su u samom vinišu umalo to prokockali.

Naš tim je do prednosti došao u ranoj fazi utakmice pogotkom Nejgoša Petrovića u 17. minutu, a svega dva minuta kasnije rezultat je duplirao Jug Stanoev.

Ovim rezultatom je ravršeno prvo poluvrme, a u nastavku je Skandinavce u igru vratio Mambong golom u 65. minutu. Kada je u 80. minutu Dejan Joveljić doneo našem timu prednost od 3:1, činilo se da je pitanje pobednika rešeno, međutim usledila je vrlo uzbudljiva završnica u kojoj su Šveđani lako mogli do izjednačenja.

Najpre je u 89. minutu Kulusekvski vratio rezultatsku neizvesnot, a onda je usledio i crveni karton Stanoeva a zatim i jedanaesterac za rivala koji je skrivio Jovan Vlalukin. Na sreću Brekvist je bio neprecizan sa bele tačke i Srbija je upisala pobedu na ovom uzbudljivom susretu i zauzeli treće mesto na tabeli ispred današnjeg rivala.

Srbija je igrala u sastavu: Čupić – Vlalukin, Veselinović, Bošnjak, Devetak – Kojić, N. Petrović, L. Ilić (od 89. Veličković) – Stanojev, Maksimović (od 71. Terzić) – Jovanović (od 80. Joveljić).

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter