1
Fudbal

NASTAVLJA SE S UPLITANJEM POLITIKE U SPORT: Brojne diplomate najavile bojkot Mundijala, a sada se dovodi u pitanje učešće reprezentacija?

Objavljeno: 27.03.18 u 15:31

Kako se bliži Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji, tako su sve glasnije najave političara brojnih zemalja o bojkotu ovog takmičenja.

Mnoge diplomate najavile su da neće prisustvovati najvećoj smotri fudbala zbog ruske politike, a poslednja u nizu oglasila se ministarka spoljnih poslova Australije Džuli Bišop.

Ona je u svojoj izjavi nagovestila da bi bojkot Svetskog prvenstva mogao da bude jedan od narednih korak.-Postoji čitav niz opcija daljeg delovanja, a Svetsko prvenstvo tu spada-, rekla je Bišop.

Ranije u toku dana saopšteno je da će Australija, iz solidarnosti prema Velikoj Britaniji, proterati ruske diplomate zbog trovanja ruskog špijuna u Londonu i tako krenuti za primerom brojinh evropskih zemalja, ali i Kanadom i SAD, koje su učinile isto.

Takođe, oglasio se i premijer Australije Malkolm Ternbul, koji ističe da je reakcije sa njihove strane neophodna.

-Ukoliko ništa ne bi uradili, to bi samo podstaklo dalje napore da se naruši red koji se zasniva na međunarodnim pravilima-. rekao je Ternbul.

Iz solidarnosti prema Velikoj Britaniji, Mundijal u Rusiji moglo bi da bojkotuje šest zemalja među kojima su pomenuta Australija, Poljska, Island, Danska, Švedska i Japan.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter