0
Fudbal

FOTO: FS Srbije

DOKAZALI DA IM JE MESTO MEĐU NAJBOLJIMA: Kadeti remizirali sa Španijom, na EP putuju sa prvog mesta!

Objavljeno: 27.03.18 u 17:38

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je 1:1 (1:1) sa selekcijom Španije, u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira za kontinentalni šampionat.

Na ovaj način „orlići“ su ispred „crvene furije“, koja je i aktuelni šampion Evrope u ovom uzrastu, osvojili prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i u velikom stilu čekirali kartu za Englesku.

Izabranici Ivana Jevića je i pre ove utakmice obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo, pošto je UEFA utakmicu sa Ukrajinom registrovala pobedom Srbije službenim rezultatom, zbog veliog administrativnog propusta rivala. Ipak naši fudbaleri se nisu zbog toga opustili, već su do kraja maksimlno odradili svoj deo posla i završili turnir na prvom mestu grupe.

Iako su Španci, kojima je za prvo mesto u grupi i siguran plasman ne EP bila neophodan trijumf, prvi došli do prednosti na ovom meču i to preko Gutijereza iz penala, naš tim je ubrzo odgovorio peko Kristijana Belića a ovaj rezultat ostao je na snazi do kraja meča.

Tako je Srbija na kraju kvalifikacije u Češkoj završila sa 7 bodova, dok su Španci drugoplasirani sa dva boda manje.

Evropsko prvenstvo u Engleskoj na programu je od 4. do 20. maja, žreb za grupe održaće se 5. maja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter