0
Evropske lige

KLUBOVI I VLADA POSTIGLI DOGOVOR: Natavlja se šampionat Grčke, a šta će biti sa mečom PAOK-a i AEK-a?

Objavljeno: 26.03.18 u 18:45

Nakon dve nedelje pauze nastaviće se i Superliga Grčke, koja je suspendovana nakon haosa koji je izbio u Solunu na utakmici PAOK-a i AEK-a.

Čelni ljudi grčkog fudbala saopštili su danas da će se šampionat ove zemlje nastaviti u subotu 31. marta, utakmicama 26. kola.

Podsećamo, u samom finišu pomenutog susreta izeđu PAOK-A i AEK-a došlo je do velikog incidenta, pošto je sudija najpre priznao pa poništio gol domaćina, nakon čega je vlasnik solunskih crno-belih Ivan Savidis utrčao na teren sa pištoljem o pojasu.

Utakmica je u tim momentima prekinuta, a ministar sporta Grčke Jorgos Vasilijadis suspendovao je ligu na neodređeno vreme, a nakon dve nedelje pauze i pretnji od strane UEFA i FIFA klubovi su postigli dogovor da ispoštuju mere koje je izrekla Vlada zemlje.

Mere uključuju automatsko ispadanje iz lige klubova, koji tri puta tokom jedne sezone budu imali problema sa nasiljem na stadionima. Takođe, predviđene se i kazne za klubove čiji čelnici svojim izjavama podstiču na nasilje i incidente. Klubovi su odgovorni za bezbednost na mečevima čiji su organizatori i neće se tolerisati novi propusti.

Ipak još uvek nije poznato kojim rezultatom će se registrovati sporni meč između PAOK-a i AEK-a, koji je glavni arbitar meča na posletku registrovao pobedom solunskog tima iako je prethodno odlučio da poništi gol, zbog čega je i ispao incident na stadionu „Tumba“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter