1
Fudbal

DEJAN RAMBO PETKOVIĆ OTKRIO: Evo zbog čega nisam igrao za reprezentaciju!

Objavljeno: 25.03.18 u 17:14

Legenda brazilskog i srpskog fudbala Dejan Rambo Petković govorio je o tome zbog čega nije nosio dres Jugoslavije na velikim takmičenjima.

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Real Madrida, Fluminensea, Vaska i Flamenga istakao je da je problem bio u tadašnjem selektoru Jugoslavije Slobodanu Santraču. On je demantovao optužbe da je protiv Argentine u Buenos Ajresu odbio da uđe u igru.

– Laž je da sam odbio da uđem u igru, a notorna je laž da je trebalo da odigram poslednjih 10 minuta – rekao je Dejan Petković za ‘Novosti’ i nastavio priču:

– Zagrevao sam se više od sat vremena, to može da potvrdi i Milorad Kosanović, a kada je do kraja meča ostalo tri-četiri minuta, vratio sam se na klupu. Selektor Slobodan Santrač me je pitao što sam seo, odgovorio sam mu da će uskoro kraj meča. Niti mi je rekao da nastavim da se zagrevam, niti me pozvao da uđem u igru. Prema tome, i da sam hteo, nisam mogao da odbijem da uđem u igru jer me selektor nije ni pozvao. To je jedina istina.

Zbog ‘epiteta neposlušnog’ Rambo nije otišao na Svetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj.

– Mnogo puta sam zakinut, ali neka to ide kao greh onima koji su tome doprineli. U novembru 1995, na primer, pobedili smo San Salvador sa 5:1, Savićević je postigao tri gola, Mihajlović jedan, ja sam namestio tri pogotka i dobio ocenu 8,5 kao i Dejo. Onda odemo u Meksiko i Santrač me ne stavi u tim. A objašnjenje neverovatno, nestvarno, rekao mi je: „Jesi ti nameštao golove, ali si izgubio dve lopte.

Kap koja je prelila čašu bila je prijateljska utakmica sa Grčkom.

– Igrali smo sa Grčkom, došli su ljudi iz Real Madrida da me gledaju, a na poslednjem treningu, kažu mi ako Mihajlović ne bude igrao zbog povrede, počinješ utakmicu. Miha se pojavi u odelu, a na teren ne istrčim ja, već Saša Ćurčić. Ušao sam sa rezervne klupe i postigao gol – rekao je popularni ‘Peć’.

Ceo intervju sa Dejanom Rambom Petkovićem možete da pročitate na portalu ‘Novosti’.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter