2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILIJAŠ: Moramo biti oprezni! VULIĆEVIĆ: Bili smo već jednom otpisani!

Objavljeno: 24.03.18 u 22:10

Kapiteni Crvene zvezde i Partizana Nenad Milijaš i Miroslav Vulićević izvlačili su danas stanove u nagradnoj igri države vezanoj za skupljanje fiskalnih računa.

Naravno, govora je bilo i o sportu tačnije trci za titulu koja se vodi između Crvene zvezde i Partizana gde crveo-beli trenutno imaju 12 bodova prednosti.

Milijaš: Svesni smo svi u ekipi da borba za titulu nije gotova dok je i teoretski ne osvojimo. Prošle sezone smo bili blizu nje, pa je nismo osvojili. Ne želimo da se to ponovi, pažljivo pripremamo svaku narednu utakmicu i ne razmišljamo mnogo unapred. Imamo 12 bodova prednosti i još dve utakmice do plej-ofa. To je, praktično, šest bodova, što jeste solidna prednost, ali još uvek nam predstoji mnogo posla. Verujem u sebe i svoje saigrače.

Vulićević: Fudbal je najlepša, ali i najnepredvidivija igra na svetu. Osim dobre igre čitavog tima uvek je potrebno i malo sreće koja bi na kraju „začinila“ utakmicu i tim dovela do pobede. Partizan je prošle godine osvojio duplu krunu u sezoni u kojoj su nas svi otpisali, samo zajedništvom i timskim duhom pokazali smo da se moźe do titule u nizu od više od trideset utakmica bez poraza. To je, naravno, teško ponoviti, ali kad naviknete navijače, a u trofejnom ste klubu kakav je Partizan, onda se pobeda jedino prihvata. Plasirali smo se u šesnaestinu finala finala Lige Evrope ,borimo se za Kup Srbije i, naravno, ne odustajemo od titule.

Desni bek Partizana govorio je o fenomenu ‘večitog derbija’,  evo i šta je rekao.

– To su utakmice za koje žive sve generacije, o kojoj mašta svako dete koje igra fudbal. Do plej-ofa imamo još dve utakmice u ligi, nadam se da ćemo ostati u dobrom ritmu i da ćemo ubeležiti po tri boda u svakoj. Što se tiče derbija, pokazali smo da se odlično nosimo sa večitim rivalom, nismo poraženi u nekoliko proteklih derbija, bez obzira da li igramo kod kuće ili na strani.

Podsetimo, naredni večiti derbi odigraće se najverovatnije 9. ili 10. aprila na stadionu ‘Rajko Mitić’ u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije.

0
0

2 Komentara

  1. Darko, i ja bih voleo da uzmemo titulu Partizanu, ali nisam baš mnogo uveren u to, ne zbog kvaliteta igrača, jer mislim da imamo kvalitetnije igrače od onog građanskog nogometnog kluba, ali igre Zvezde ovog proleća mi ne daju sigurnost! Evo razloga: prvo, Zvezda nije dobro odradila prelazni rok, jer nije dovela ofanzivnog veznog, Mileta Savkovića i Aleksu Vukanovića, drugo, zimske pripreme su loše odrađene, jer je očigledno da ekipa nije spremna, a kažu da igraš onako kako se spremiš, treće, trener Milojević nema dovoljno hrabrosti u vođenju tima, što se videlo na utakmicama protiv CSKA, Napretka i Mačve, i četvrto, vidi se kao iz aviona da Milojević ima lične favorite među igračima, koji imaju unapred rezervisana mesta, a ti igrači pružaju vrlo malo (Donald, Srnić, Milijaš i Ben), dok sa druge strane mladi talenti Zvezde kao Adžić, Joveljić, Veljko Nikolić, nikada neće dobiti šansu, jednostavno će ih Zvezda pustiti niz vodu, kao Romanića, Stojanovića i Vučićevića! Milojević nikada nije dobio derbi protiv Partizana! Šta će biti sa ovim tek ćemo da vidimo!

    0
    0
    Odgovori
  2. Живео Мики капитен!!!Будите опрезни!!Црно бело зло из загреба на све начине ће покушати да узме титулу,својим спиновањем и осталим мутним радњама.Напред Звездо до 29 титуле.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter