0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOŽDOVAC

PRIJATELJSKA POSETA: Voždovac ugostio delegaciju iz Kine

Objavljeno: 22.03.18 u 15:52

Interesantna poseta obeležila je danas trening fudbalera Zmajeva.

U pitanju je kineska delegacija koja je stigla u goste superligašu.

Goran Grkinić, direktor Voždovca, kao i Miloš Marković (generalni sekretar) i Jovan Damjanović (direktor omladinske škole) su ispred kluba dočekali goste iz Kine koji su već jednom boravili u Beogradu. U novembru je došlo do kontakta među dve strane.

Ispred delegacije iz Kine, sastanku su prisustvovali gospodin Cui Jong, prvi asistent predsednika i direktor akademije FK Janbian Funda, gospodin Nui Li, član borda Šangaj Senhua, inače člana Premijer lige Kine i Sun Čao, predsednik Sanrajs fudbalske akademije koja je i ujedno najveća fudbalska akademija u Kini, te broji preko 2000 članova samo u Pekingu, ali ukupno u Kini preko 5000. Takođe su sastanku prisustvovali i direktor Sanrajs akademije Slobodan Ristić i Ivan Ivović osnivač I-SPORTS kompanije.

Cilj je uspostavljanje saradnje i zajednički rad na razvoju fudbala, takođe i razmeni igrača i stručnih kadrova, ali i edukaciji trenera.

Teme razgovora su između ostalog bile:

– dolazak talenata iz Kine i, kao i kompletnih ekipa na usavršavanje u našoj omladinskoj školi
– dolazak FK Voždovac u Kinu, na poziv FK Janbian i odigravanje prijateljskog meča
– razmena stručnih kadrova, kao i šira potencijalna saradnja u budućem periodu, koja bi podigla nivo rada na višu lestvicu.

Goran Grkinić, sportski direktor FK Voždovac nije krio impresije, nakon sastanka:

– Veliko nam je zadovoljstvo i izuzetno smo počastvovani što je delegacija iz Kine bila naš gost. Otvoreno je nekoliko tema i oblasti i iskreno se nadamo da ćemo ostvariti uspešne saradnje na svim frontovima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter