0
Evropske lige

NOVA OPTUŽBA: Ćabi Alonso utajio porez

Objavljeno: 21.03.18 u 21:25

Bivši fudbaler Liverpula i Real Madrida Ćabi Alonso optužen je danas za utaju poreza u Španiji.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), špansko tužilaštvo saopštilo je da Alonso duguje skoro dva miliona evra, zaradjenih od prodaje prava na svoje fotografije. Zarada se odnosi na period od 2010. do 2012. godine kada je bivši španski reprezentativac igrao za Real Madrid.

Alonso je negirao utaju poreza, a suočava se sa zatvorskom kaznom od pet godina.
Istu kaznu mogao bi da dobije i njegov finansijski savetnik Ivan Saldua, kao i menadžer portugalske kompanije preko koje je fudbaler navodno utajio porez.

Tužilaštvo traži kaznu od četiri miliona evra, kao i da Alonso plati sumu koju je navodno utajio.

Madridski sud zadužen za istragu, ponovo je otvorio slučaj 2017. godine i saopšto je da su dokazi protiv Alonsa „dovoljno potkrepljeni“.

Alonso je poslednji u nizu fudbalera koje gone španske poreske vlasti. Fudbaler Mančester junajteda Aleksis Sančes je prošlog meseca prihvatio uslovnu zatvorsku kaznu od 16 meseci za utaju poreza u zamenu za to da ne bude sudjenja.

Takodje, optuženi su i zvezde Barselone Lionel Mesi i Real Madrida Kristijano Ronaldo, koji su negirali nepravilnosti.

Bivši predsednik Barselone Sandro Rosel uhapšen je u maju prošle godine u sklopu istrage o pranju novca.

Za nepravilnosti i utaju poreza optužen je trener Mančester junajteda Žoze Morinjo, u periodu od 2011. do 2012. godine dok je predvodio Real Madrid. Takodje je i on negirao nepravilnosti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter