Danas su pred novinare u ‘Kući fudbala’ u Staroj Pazovi bili Luka Milivojević, Andrija Živković i Marko Grujić, evo šta su rekli.

Prvo je bilo reči o protivnicima u Torinu i Londonu, Maroku i Nigeriji.


Milivojević: Ne znam da li je teško naći rivala, imamo dva protivnika iz Afrike, a nijednog iz Afrike u grupi. Nema to nikakve veze. Oba prptivnika su na Mondijalu i pogodak je što igramo protiv dve jako kvalitetne selekcije. Bolje je i tako, nego da igramo protiv manje jakog protivnika, pa ne uspemo da sprovedemo i proverimo taktičke zamisli, onda nismo nista uradili.

Grujić: Bilo bi glupo reći da ne razmišljamo o Rusiji. Ali, ove prijateljske utakmice su nam takođe veoma bitne, posebno za nas mlade igrače kako bismo se što bolje uigrali.

Živković: Imali smo video analize Maroka i Nigerije, spremamo se za njih, gledamo koje su im vrline i mane, i ićićemo na pobedu.

Grujić: Zvuči kao fraza, ali potrebno je spremiti se što bolje za ovo kratko vreme. Naravno da bismo svi voleli da pobedimo, ali to u ovom momentu nije previse bitno.

Druga tema bila je smena kapitena Branislava Ivanovića, o čemu je zanimljiv odgovor dao Luka Milivojević.

– Ja sam dugo u reprezentaciji, Bane je bio moj kapiten šest godina, odlično je radio svoj posao. Ali ne smeta mi odluka selektora ni najmanje. U fudbalu vlada teokratija, a ne demokratija. Da se svi pitamo, gde bi nam bio kraj. Selektor je taj koji donosi odluke. To je tako uvek – rekao je Milivojević, dok je Grujić takođe izneo svoje mišljenje:

– Nije na igračima da komentarišemo promenu kapitena, posebno ne na nama mlađim igračima. Poštujem starije igrače i selektorovu odluku. Neće se ništa promeniti.

Iz Stare Pazove: Stefan Smuđa