0
Fudbal

SKANDALOZNO PONAŠANJE ZLATKA ZAHOVIĆA: Novinaru spominjao mrtvog oca, pa odbio da se izvini!

Objavljeno: 19.03.18 u 19:00

Sportski direktor Maribora Zaltko Zahović šokirao je javnost na konferenciji za medije, nakon poraza njegove ekipa na domaćem terenu poražena od ekipe Krškog sa 2:0 u okviru slovenačkog šampionata.

Nakon ovog poraza lider šampionata ljubljanska Olimpija, odlepila se na 10 bodova prednosti ov celikog rivala, a na konferenciju za novinare je umesto trenera Darka Milaniča došao Zahovič, koji je krajnje neprimerenim odgovorom na jedno pitanje zabezeknuo ceo region.

Zbog loših rezultata Maribora u poslednje vreme, gde je ekipa u pet utakmica ostvarila samo jednu pobedu, prvo pitanje novinara bilo je da li je trener smenjen budući da se nije pojavio ni na konferenciji.

-Ne, nije. To u opšte nije sporno-, rekao je Zahović, koji je postajao sve nervozniji sa svakim novim pitanjem.

Međutim sve je kulminiralo u trenutku kada ga je novinar pitao da li je razočaran posetom na utakmici, s obzirom na činjenicu da je na tribinama bilo 1.500 gledalaca.

-Ti samo hoćeš da provociraš. Čekaj malo, sine. Koliko imaš godina? Nedavno si imao porodičnu tragediju, mislio sam da će te ona nečemu naučiti, ali ja bih rekao da nije-, rekao je Zahovič novinaru kojem je nedavno preminuo otac i šokirao sve prisutne.

Nakon ovog incidenta odmah reagovala novinarska udruženja koja su stala u zaštitu svog kolege, a od incidenta se saopštenjem ogradio i Maribor.

Zahovič jekasnije u izjavi za „Večer“ istakao da nema nameru da se izvini zbog svojih reči.

-Nemam razloga da se izvinim. Izviniću se kada to bude potrebno, a sada to nije slučaj. Reči koje sam mu izgovorio nisu uvrede. Štitio sam moju porodicu-, Maribor, koju volim-, rekao je Zahovič.
Novinar smatra da je postavio Zahoviću normalno pitanje.

-Mislim da sam profesionalno obavio svoj posao, postavio sam normalno pitanje. Tragedija koja mi se dogodila me teško pogodila, nikad to neću zaboraviti pa mi je ovo bilo prilično bolno. Ne znam kakve veze konferencija za medije na temu fudbala ima s tim i zbog čega je Zahovič to spominjao. Još sam u šoku-, rekao je novinar Dejan Mitrović, koji se našao na udaru direktora Maribora.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter