0
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Lacio bez Sergeja slavi prolaz u Kijevu, Lajpcig odoleo u Sankt Peterburgu

Objavljeno: 15.03.18 u 21:03

Fudbaleri Lacija ostvarili su prolaz u četvrtfinale Lige Evrope, pošto su na gostovanju u Kijevu bili bolji od domaćed Dinama rezultatom 2:0.

„Nebesko-plavi“ su nakon 2:2 na svom „Olimpiku“ u Ukrajinu otputovali sa imperativom da postignu barem jedan pogodak, a sve to bez svog najboljeg igrača Sergeja Milinković-Savića koji je nedavno doživeo povredu mišića.

Ipak stvari su po ekipu Simonea Inzagija od samog početka krenule dobro, pošto su u 23. minutu utakmice došli u vođstvo preko Lukaša Leive, koji je iskoristio asistenciju Luisa Alberta i doneo svom timu vođstvo.

Ovo je Lacijalima značajno olakšalo stvari u nastavku utakmicu, pošto su u prilično ranoj fazi utakmice ostvarili svoj cilj, a u nastavku su uspevali uspešno da iskontrolišu situaciju na terenu i ne samo da očuvaju veći i dupliraju prednost u samom finišu.

Igrao se 83. minut utakmice kada je Stefan de Vrij iskoristio asistenciju Luisa Felipea i stavio tačku na ovaj dvomeč i plasman Lacija u četvrtfinale.

Upešno veče imao je i Lajpcig, koji je remizirao na gostovanju u Sankt Peterburgu sa ekipom Zenita rezultatom 1:1, što im je uz pobedu u prvom susretu (2:1) donelo prolaz u narednu fazu.

Nemački tim je do vođstva na ovom susretu došao u 22. minutu, preko Džin-Kevin Ogustina i tako napravio veliki korak ka cilju. Ipak sam finiš poluvremena doneo je povratak domaćina, koji je u prvom minutu nadoknade stigao do egala preko Sebastiana Driusija.

Nastavak utakmice protekao je u veikoj borbi gde ipak nije bilo promene rezultata do kraja, a najbolju šansu za pogodak imao je Timo Verner, koji je u 82. minutu propustio da sa bele tačke razreši svaku dilemu i donese gostima siguran prolaz

Ipak to se njegovom timu nije obilo u glavu i Lajpcig je nastavio svoju uspešnu evropsku sezonu.

Liga Evrope, osmina finala

Lokomotiva Moskva – Atletiko Madrid 1:5 (1:1), prvi meč 0:3
(Ribus 20 – Korea 16, Saul 47, Tores 65, 70pen, Grizman 85)

Bilbao – Marselj 1:2 (0:1), prvi meč 1:3
(Vilijams 74 – Paje 38pen, Okampos 52)

Dinamo Kijev – Lacio 0:2 (0:1), prvi meč 2:2
(Lukas Leiva 23, De Vrij 83)

Zenit – RB Lajpcig 1:1 (1:1), prvi meč 1:2
(Driusi 45 – Ogusten 22)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter