0
Evropske lige

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

SRBIN PRED DEBIJEM: Za još bolju igru Krotonea u Seriji A – promovisan Luka Marković

Objavljeno: 13.03.18 u 14:56

Srpski fudbaler je nakon potpisivanja ugovora promovisan u redovima italijanske ekipe.

Bivši igrač Rada, Crvene zvezde i Čukaričkog karijeru nastavlja u Seriji A.

Krotone je za vikend rezultatski ponizio Sampdoriju (4:1), a u protokolu se našao i bivši igrač Čukaričkog, Luka Marković. Momak koji je prve fudbalske korake napravio u svom komšiluku na Banjici, u Radu, afirmisao se tokom pet godina igrajući za mlađe selekcije Crvene zvezde kada je bio najbolji strelac, a sa 15 godina je potpisao profesionalni ugovor za Čukarički imajući status najmlađeg profesionalca u Srbiji.

Prava je šteta što nije upisao nijedan nastup za klub sa Banovog brda, ali su zato predstavnici Krotonea odreagovali na pravi način prepoznavši talenat osamnaestogodišnjeg Beograđanina namenivši mu dres sa brojem 33.

– Izuzetno sam zadovoljan prijemom u klubu, kao i uslovima za moj dalji razvoj. Šef Valter Zenga je fudbalsko ime koje se poštuje na svim meridijanima i velika mi je čast biti u njegovoj ekipi. Sa nestrpljenjem iščekujem svoj debi za Krotone , a na meni je da naporno radim i da ga što pre zavredim od strane velikog šefa Zenge, ističe Luka Marković, neposredno nakon promocije na kojoj je bilo izuzetno puno predstavnika ‘sedme sile’.

Ukoliko uskoro debituje, a svi su izgledi da će to uslediti u aktuelnoj polusezoni, Marković će biti najmlađi Srbin koji je zaigrao u Seriji A. Dosadašnji rekord drži Dejan Stanković, koji je za Lacio igrao kao dvadesetogodišnjak.

– Moram da se zahvalim svim svojim trenerima koji su mi trasirali fudbaski put. U Zvezdi su to bili Toma Milićević, Goran Nikić i Nebojša Maksimović, a u Čukaričkom sam imao čast da radim sa Vladom Kožulom i Veljom Kaplanovićem. Znam da su zahtevi „Kalča“ izuzetni, ali sam spreman za taj izazov sa željom da odgovorim svim zadacima i nastavim svoj dalji fudbalski razvoj, kaže Luka Marković, koji je već postao omiljen među saigračima, ali i navijačima.

Na promociji Markovića, o njegovom talentu je u superlativu govorio generalni direktor Krotonea, Rafaele Vrena, istakavši da od Luke očekuje da bude ono što je za Lacio – Sergej Milinković-Savić.

Luka Marković, reprezentativac Srbije (U-17) o kome će fudbalska Evropa tek pričati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter