0
Fudbal

STANJE KRAJNJE ALARMANTNO: FIFA ozbiljno zapretila Grcima!

Objavljeno: 12.03.18 u 19:45

Haotična situacija u grčkom fudbalu nije prošla neopaženo ni od strane svetske fudbalske asocijacije koja preti ozbiljnim sankcijama.

Nakon haosa koji je izbio u Solunu, u samom finišu utakmice između domaćeg PAOK-a i atinskog AEK-a, čini se da je grčki fudbal dotakao dno.

Državni vrh Grčke suspendovao je fudbalski šampionat do daljnjeg, nakon što je vlasnik solunskih crno-belih Ivan Savidis uleteo sa pištoljem na teren, a tokom dana se pojavila i informacija da se razmatra odluka o isključenju tamošnjih klubova iz evropskih takmičenja.

Ipak to nije jedini problem koji je zadesio fudbal u zemlji Helena, pošto bi konsekvence za sinoćnji haos mogla da snosi i njihova reprezentacija. Naime, u toku dana iz redova FIFA stiglo je upozorenje na adresu Fudbalskog saveza Grčke, kojem se preti čak i isključivanjem iz svih međunarodnih organizacija ukoliko ne dovedu u red situaciju u svom „dvorištu“.

-FIFA snažno osuđuje poslednja dešavanja u Grčkoj i poziva sve da momentalno reaguju i okončaju neprihvatljivu situaciju u grčkom fudbalu. Iako su poslednji incidenti pod okriljem nacionalnog saveza i lokalnih sudova, Fifa će pažljivo pratiti situaciju kako bi se uverila da će odgovarajuće mere brzo biti povučene-, navodi se u dopisu FIFA, u kojem su zatim predočeni eventualni dalji koraci:

-Ne uspeju li nadležni organi da uvođenjem adekvatnih mera eliminišu nasilje iz sporta kako bi nacionalni šampiona tekao normalno obavezalo bi FIFA da se sama pozabavi ovim slučajem… Po FIFA statutu, moguća kazna je i izbacivanje nacionalnog saveza i njenog članstva-, zaključuju iz Međunarodne fudbalske asocijacije.

To znači da bi Grci u narednom periodu mogli da ostanu i bez učešća klubova u evropskim takmičenjima, ali i reprezentacije koja doduše nije obezbedila plasman na Mundijal u Rusiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter